Læs Ida Hansens rørende historie om et liv med gigt

Ida Hansen har, siden hun var to år, måtte leve med gigt - men hun har fundet en helt speciel kur.

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1800 dage siden

Ida Hansen er en ung kvinde på 28 år, som har haft børneleddegigt siden hun var 2 år.

Hun er hårdt ramt i håndled, fingre, knæ, fodled og tæer, og flere af hendes led er forandret til slidgigt. Men på trods af gigten, er Ida i gang med en uddannelse.

- Til daglig går jeg på University college i Hjørring, som pædagog studerende, jeg er færdig med uddannelsen til juni. Mit mål med denne uddannelse, er at komme til at arbejde med børn og unge i alderen 10-18 år. Men med den sygdom og de mén jeg har, kommer jeg ikke til at arbejde fuldtid, fortæller Ida.

Pædagoguddannelsen er ikke det eneste Ida tænker på, hun har nemlig også en fritidsinteresse. Det er ikke håndbold eller fodbold, men derimod ridning.

Ida har til gengæld sin helt egen hest ved navn Lóreal på 11 år.

Hvorfor ridning, i stedet for andre sportsgrene?

- Som barn og 10 år frem brugte jeg kørestol, jeg begyndte derfor som 5-årig at gå til handicapridning. Trods smerter og stive led kom jeg op på hesten, og efter en times ridning, kunne jeg gå igen, fortæller Ida.

- Jeg går ikke til noget fysioterapi, da ridning faktisk har den bedste effekt hos mig. Ridning er den bedste kur for mig, for det er noget jeg virkelig kan. Jeg har ingen mulighed for at spille håndbold, fodbold eller anden form for sport, men når jeg er ude ved min hest får jeg livsglæde, fortsætter hun.

- Lóreal var ikke redet til, da jeg fik hende som 7 årig og i samarbejde med min personlige træner Rikke K. Sørensen, har jeg uddannet Lóreal. Dette har været en udfordring både på godt og ondt og har kostet mig mange blod-, sved- og tåre-timer. Men også mange glædes og succesoplevelser, afslutter hun.

Alle arbejdstimerne har været besværet værd.

Landsholdstræner David Amager har i marts måned 2014 udtaget Ida og Lóreal til at ride Internationalt Nordisk mesterskab i Norge 2014 til juni i Kristiansand og Danmarks mesterskaberne i 2014 til juni i Broholm.

Stævnerne ligger med 3 ugers mellemrum.

For at deltage, skal hesten have flere forskellige ting på plads. Der skal være styr på FEI-pas, Lóreal skal til dyrelægekontrol i Norge, der skal transporteres hest og to personer, der skal være til færgebilletter og tilmelding til stævnerne, Kür-program, ekstra udstyr, overnatning/forplejning til Ida og hendes træner, samt ekstra træning af Ida og Lóreal.

- Alt dette falder sammen med min eksamen, bachelor og dimission, men med den rette planlægning kan det hele lade sig gøre. Jeg ønsker af hele mit hjerte at få denne kæmpe oplevelse og da jeg desværre ikke selv har mulighed for at dække det økonomisk, ønsker jeg derfor så inderligt om økonomisk støtte, afslutter hun.

Du kan besøge Idas Facebook-side, maile hende på idaogsunni@hotmail.com eller ringe til hende på 26 35 39 21.

Kommentarer & synes godt om