Hirtshalsbanen havde stor succes med særtog i dag

I dag kørte et gammelt Y-tog i stedet for det nye Desiro tog en tur på Hirtshalsbanen

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1803 dage siden

I anledningen af påsken, kørte Limfjordsbanen et gammelt Y-tog på Hirtshalsbanen, i dag.

Det var i dag også ni år siden, at Y-togene udgik fra driften på Hirtshalsbanen. Det skete i 2005, hvor de blev erstattet af de nye blå Desiro tog, som kører i dag.

- Det her sæt kom på Hirtshalsbanen i 1968 og udgik i 2005, hvor de blev erstattet af de nye Desiro-tog, fortæller Mads Bertelsen til Skipperposten.


Mads Bertelsen fortæller om Y-tog på Hirtshalsbanen. Foto: Christian Holm Pedersen.

Limfjordsbanen, som i dag stod for driften af Y-toget, er en afdeling af Dansk Jernbaneklub, som med indsjæle kører tog på frivilligbasis.

Desværre var flere passagere lidt udtilfredse med, at toget var hvidt og blåt, da man husker det som rødt, men Limfjordsbanen havde desværre kun mulighed for at skaffe "Skagen-modellen".

- Flere fra København besøgte i dag Hirtshalsbanen, udelukende for at køre med særtoget, fortalte Kristian Madsen, som idag var togbetjent, til Skipperposten.


Kristian Madsen fremviser billetter fra dagens tur. Foto: Christian Holm Pedersen

I dag kunne man glæde sig over hele 80 passagere med toget, da det kørte fra Hirtshals til Hjørring, og det var over al forventning berettede togpersonalet.

- En billet koster 60 kroner, fra Hjørring til Hirtshals og retur igen, fortætter Mads.

Limfjordsbanen vil i øvrigt, i bestyrelsen, tage et forslag op på næste møde, som måske i fremtiden kan resultere i endnu flere særtog på Hirtshalsbanen.

Skipperposten følger snarest op med en video fra dagens tur.

Kommentarer & synes godt om