I morgen skydes sæsonen igang for Fjord Cat

Fjord Catten, det hurtigste skib mellem Hirtshals og Kristiansand, starter med at sejle fra i morgen

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1778 dage siden

Fjord Line Express er den hurtigste forbindelse mellem Hirtshals og Kristiansand. Med HSC Fjord Cat er overfartstiden kun 2 timer og 15 minutter og det betyder mindre tid på vandet og mere tid til i Norge. Fra i morgen bliver det igen, efter en lang stilstandsperiode, muligt at rejse med "Catten" igen.

Lidt om HSC Fjord Cat

Skibet er bygget i 1997 af International Catamarans Ltd, Hobart, Tasmania, Australien og søsat i 1998. Samme år skrev skibet historie ved  at sætte verdensrekord for hurtigst sejlads mellem USA og Storbritannien på den fantastiske tid 2 døgn, 17 timer og 59 minutter.

Siden 2006 har skibet sejlet mellem Hirtshals og Kristiansand i Norge i et overlegent tempo. Vores yngre passagerer elsker at vinke til alle de andre færger, vi overhaler på vores vej til Norge.

Fjord Line har sat en maximal grænse på 676 passagerer og 180 biler, samt 4 busser, Skibet er certificeret til 900 passagerer og 220 personbiler. Skibet er 91,3 meter langt og 26 meter bredt, har fire Ruston 20 RK270M MKII dieselmotorer som  totalt har 40.000 hestekræfter. Skibet har en max. hastighed på 48 knob uden last. Skroget er bygget i aluminium.

Kommentarer & synes godt om