DBUs jubilæums-container er med på årets Dana Cup

Et gyldent tilbageblik i den 125 år gamle fodboldorganisations historie

Mere end 11 år siden

Hjørring og Dana Cup får en ekstra oplevelse i år. Når rekordturneringen afvikles er den udstilling, som er skabt i forbindelse med DBUs 125 år jubilæum, kørt til Hjørring og placeret på et centralt sted, hvor såvel Dana Cup-deltagere, som alle øvrige kan besøge udstillingen.

Det er den mangeårige pressechef i UEFA, Frits Ahlstrøm, der står bag udstillingen, som måske viser sig at blive starten på det første danske fodboldmuseum.

- Det er en meget spændende udstilling, som kalder minderne om store danske præstationer frem, ja, også om mere traditionelle, men markante ting omkring fodboldens udvikling i Danmark, siger Dana Cup's direktør Jette Andersen, der fik lejlighed til at besøge udstillingen, da hun deltog i det "åbent hus", der var arrangeret i forbindelse med jubilæet. Arrangementet fandt sted i Brøndby ved Fodboldens Hus.

Ved samme lejlighed fik Jette Andersen mulighed for at lave en aftale med DBU's formand, aalborgenseren Jesper Møller, der har lovet at komme til Dana Cup i Hjørring og åbne udstillingen. Her vil Frits Ahlstrøm også være til stede.

Billedtekst: Med til jubilæumsudstillingen hører en tro kopi af EM-pokalen, som det danske landshold hentede hjem fra Gøteborg i 1992. Mens original-pokalen fortsat vandrer rundt, er en kopi altså på vej til Hjørring. Her er pokal-kopien omgivet af fra venstre DBU-formand Jesper Møller, Mette Bach, Løkken, der er tidligere landsholdsspiller fra Fortuna og nu sidder i DBUs bestyrelse, Jette Andersen, der foruden af være Dana Cups direktør også er tidligere landsholds- og Fortuna-spiller samt udstillingens skaber Frits Ahlstrøm, der i mange år var pressechef hos UEFA i Schweiz.

Kommentarer & synes godt om