Fjordlines katamaran, Fjord Catten, har skudt sæsonen igang

Færgen har plads til 676 personer, leverer 38.478 HK og kan flytte 70 tons vand i sekundet

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1770 dage siden

I anledning af, at sæsonen for Fjord Cat startede 15. maj, fik Skipperpostens journalisthold mulighed for at komme med fra Hirtshals til Kristianssand, tur/retur, for at kunne skrive om de nye tiltag, som rederiet har gennemført i forbindelse med sommersæsonen 2014.

Vores kontaktperson, Senior Food & Beverages Manager, Michael Mathiesen fortæller:

- Færgen har plads til 676 personer, de fire dieselmotorer leverer 38.478 HK og kan flytte 70 tons vand i sekundet, hvilket giver en driftshastighed på 65 km/t og en maximumshastighed på 83 km/t. Fjord Cat har i øvrigt stadig hastighedsrekorden over Atlanten – The Blue Ribbon!. I Buffeten er der plads til 160 gæster med mulighed for at udvide med yderligere 40 pladser så vi derved kommer op på 200 buffetpladser. Herudover er der Basic med 289 pladser, der har samme gode stole, men kun er udstyret med klapborde. I tilknytning hertil er en Café, hvor man som noget nyt har indført Dagens Ret udover pølser og sandwiches. I højsæsonen har man 3500 passagerer dagligt og maden til dem tilberedes af én kok til det varme og to til det kolde køkken, så de keder sig bestemt ikke.


Senior Food & Beverages Manager, Michael Mathiesen stiller op til et billede foran buffeten. Foto: Christian Holm Pedersen.

Af nye tiltag er indførelsen af et lille kødudsalg, hvor man kan købe alt fra ost og spegepølse til spareribs og oksemørbrad. Dette koncept har vakt så stor begejstring, at både MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord har kopieret dette koncept. Man har også lagt nye gulvtæpper på og udskiftet stolebetrækkene med læderovertræk, idet disse er nemmere at rengøre, især hvis søsygen skulle ramme. Den toldfrie shop har også fået en inventarmæssig opgradering, ligesom toiletter og puslerum løbende bliver renoveret.


Salatbuffeten ombord på Fjord Catten. Foto: Christian Holm Pedersen.

Michael Mathiesen fortæller, at man lægger stor vægt på sikkerheden og den nære kontakt til passagererne. Der er siddepladser til alle og under hver stol befinder der sig en redningsvest. Der holdes sikkerhedsøvelse en gang ugentligt, når skibet ligger ved kaj. Skibet er også udstyret med helipad til evakuering af syge/tilskadekomne. Der er altid én af skibsofficererne ombord, der har en sådan førstehjælpsuddannelse, at han via radio eller mobiltelefon kan agere en læges øjne, ører og hænder, ligesom han er uddannet til at give medicin.


Rederiassistent, Jessica Edström, stiller op til et billede i restaurantområdet. Foto: Christian Holm Pedersen.

Skipperpostens udsendte journalist har kun godt at fortælle om skibet, personalet, maden og komforten. Vi var heldige med vejret, så det var næsten som at køre med IC3-toget til København. Som en krone på værket fik vi mulighed for at stå på broen og tage billeder, under overfarten, samt indsejlingen til Hirtshals Havn.


Kødudsalget omborg på Fjord Catten. Foto: Christian Holm Pedersen.

- Vi satser ligeledes meget på kvaliteten af vores produkter samt at vi er super servicemindede overfor vores gæster i alle henseender, afslutter Michael.

Fjord Cat har sin sidste tur i sæsonen den 31. august.

Kommentarer & synes godt om