I humorens tegn på Hjørring Private Realskole

Hjørring Private Realskole i unikt samarbejde med kulturinstitutionerne i Hjørring

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1694 dage siden

Et unikt samarbejde mellem Hjørring Private Realskole og kulturinstitutionerne i jørringHjørring udmønter sig i en anderledes skoledag for alle skolens fire 7. klasser den 10. og 11. juni i tidsrummet fra kl. 14.00 til 06.30 næste morgen.

Baggrunden for samarbejdet er, at netop syvende klasserne er hårdt ramt af vikardækning i forbindelse med afvikling af FA- og FS10 prøverne i 9. og 10. klasserne samt årsprøver i 8. klasserne, hvorved mange af lærere er ude af huset som censorer.

Derfor har skolens viceskoleleder, Henrik Frand-Madsen, været initiativtager til et 16-timers langt arrangement, hvor eleverne får stillet opgaven: ”Find humoren i litteraturen og iscene-sæt den”.

Arrangementet indledes i foredragssalen på Hjørring Bibliotek, som ud over at stille salen til rådighed, også har forestået indsamling af fælles litteratur til de 90 elever.

Arrangørerne, skolebibliotekar Ulla Kynde, biblioteksmedhjælper, Kathrine Grøn, lærer-vikarerne, Jannie Smed Christensen og Birte Overlade forelægger programmet, som er blevet en realitet med støtte fra BMMK (Børns Møde Med Kunsten).

Inden for de 16 timer skal eleverne i grupper læse en roman, skrive en drejebog samt lave en iMovie, som afslutningsvis forevises i Hjørring Biocenter kl. 05.00 onsdag morgen.

Eleverne skal selv agere skuespillere, og hertil hjælpes de på vej af skuespiller ved Vendsyssel Teater, Pia Mourier, som er til stede på skolen i tidsrummet kl. 22.00-05.00.

Kommentarer & synes godt om