SkipperPosten kom forbi: Hirtshals Fisk i Aalborg

Aalborg er rigtig glad for at Hirtshals Fisk er kommet til byen

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1779 dage siden

På en småtravl hovedgade i Aalborg er Skipperposten faldet over et lille stykke af noget helt lokalt. Kun få dage gammel er en ny butik blevet født i den nordjyske storby og denne gang med friske fisk fra Hirtshals.

Vi træder ind i butikken og bliver mødt af smil fra Lisa Larsen og Anne-lise Nielsen, som med en vis stolthed og glæde gerne vil fortælle om de mange forskellige varer kunderne har mulighed for at købe. Hirtshals Fisk, som butikken så retteligt hedder - for al fisk leveres frisk fra Hirtshals hver dag - sælger både hjemmelavede retter og fersk fisk, samt udvalgte øl, mjød, og vine. Til glæde for mange kunder i området, så kan man også snuppe en hurtig lækker sandwich eller stjerneskud til frokost pausen og en omgang fish’n’chips når man er i fastfood humør. Valgene er mange og butikken ønsker hele tiden at holde kontakt med kundernes ønsker og finde på nyt.

De friske fisk leveres fra Møllers Fiskeeksport, som hver morgen køber dem på auktionen i Hirtshals, og de hjemmelavede retter laves dagligt i butikken. Der lægges stor vægt på, at råvarerne skal være at høj kvalitet og friske, men stadig kan sælges til en god pris. Alt der ikke sælges samme dag bliver købt af lokale restauranter, så der er plads til ny og frisk levering fra Hirtshals næste morgen.


I butikken mødes man med et smil af  Lisa Larsen og Anne-lise Nielsen. Foto: Annemette Jensen

Ejer Valentin Piramoon forklarer, at han sammen med Claus Christensen blev interesseret i at starte butikken efter Claus i over ti år har kørt med fiskebil rundt omkring i landet. De friske varer fra fiskerbådene i Hirtshals har et godt renomme rundt omkring i Danmark, og nu skulle succesen afprøves med en butik i Aalborg. Det tyder også på at være en god ide, for interessen for fersk fisk er stadig stigende og allerede fra start har butikken været godt besøgt.

Valentin er en butiksejer der fremstår helt nede på jorden og med en god portion Hirtshals humor, så man næsten skulle tro han var født og opvokset der. Kunderne mærker bestemt den gode lokale stemning når de træder ind i butikken. På et tidspunkt kommer en kvinde fortravlet ind og Valentin fornemmer det hurtigt og sender et venlig smil: ”Du ser lidt stresset ud” siger han, hvortil kunden svarer at hun har haft en travl dag. Mens hendes varer pakkes, bliver der kræset lidt om hende hvor hun tilbydes at smage på en fyldig krydret laks og der småsnakkes. Da hun træder ud af døren, er det ikke kun med friske fisk til aftensmaden, men også i et lavere tempo end før og med en hyggelig oplevelse med på vejen.

Hun er ikke den eneste der får en god oplevelse ud af butikken, for mange af de lokale i området nyder godt af butikken. Lisa, som dagligt betjener kunderne, er glad for at høre om hvordan især mange ældre giver udtryk for at have savnet en fiskebutik. Også de andre butiksindehavere i området har været en tur forbi for at byde butikken velkommen. Generelt er der en god fornemmelse for, at Aalborg er rigtig glad for at Hirtshals Fisk er kommet til byen.

Artikel af: Annemette Jensen

OPDATERET DEN 31-12-2014 KLOKKEN 22.00

Besøg også Hirtshals Fisk´s nye hjemmeside på www.fiskeklaus.dk

Kommentarer & synes godt om