I skovens dybe, stille ro - plukkes der kantareller

Nu er sæsonen for kantareller startet og allerede nu går lokale, men også turister, i skoven

Vær venligst opmærksom på at denne artikel er udgivet for over et halvt år siden.

Allerede her fra juni-måned, kan man begynde at indsamle kantareller, fra de danske skovbunde. Og det er bestemt en bedrift, som "skovtrolden" nyder.

- Jeg har plukket svampe lige siden jeg kunne gå, fortæller en sød ældre dame, som gerne ville gå under navnet "skovtrolden", til Skipperposten.

- Jeg bliver jo kaldt skovtrolden, fordi en skoleklasse engang cykede forbi mens jeg plukkede svampe. Da de så fik øje på mig var der en som råbte: "Se en skovtrold!".

I skoven mellem Hirtshals og Kjul, altså Uggerby skov, fandt Skipperposten idag en sød ældre dame, begravet i skovbunden og med en kurv under armen.

Damen fortalte glædeligt om sine samlermanier og om at hun stortset altid har nydt at samle svampe.

I skoven kan man samle en masse forskellige svampe - og i kurven havde damen også en Karl Johan.

- Jeg har flere svampe i bilen, fortalte damen. Hvorefter hun steg ombord, og kørte med hen til rastepladsen, hvorpå bilen var parkeret.

- Du kan da få nogle kantareller med hjem! Så kan du prøve at smage dem, de smager helt fantastisk, fortalte damen.

Foto: Christian Holm Pedersen / Her ses et nærbillede af dagens høst.
Her ses et nærbillede af dagens høst. Foto: Christian Holm Pedersen.

Nogle turister lader svampene sponsorere ferien

I Tyskland kan man ikke på samme måde finde kantareller som i danmark, sagde damen.

Derfor tager mange tyskere til danmark, for at samle de små svampe og sælge dem der hjemme.

- Desværre medbringer turisterne en form for rive, hvor de nærmest bare pløjer skovbunden op. Det er jeg lidt ked af, for det ødeligger den, sagde damen afslutningsvis.

"Skovtroldens" opskrift på kantareller

  • Skyl kantarellerne under vandhanen.
  • Start en pande på fund blus og kom svampende deri.
  • Vend dem og når væden begynder at sive, skal det koges med.
  • Put lidt margarine på panden og lide salt og peber - og volá!
  • Så kan du putte dem ovenpå en mad med varm leverpostej!

Kommentarer & synes godt om



Denne reklameplads er ledig, kunne din virksomhed få gavn af pladsen? Så læs mere her:

Læs mere om annoncering