Bragende success med sankthansaften på Tversted Strand

Trods teknikken under båltalen med borgmester Arne Boelt var det en dejlig aften i Tversted

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1765 dage siden

Arrangementet i Tversted startede med grill og åbent hus, hos Tversted Bjærgelaug, klokken 17.00, hvorefter der klokken 19.00 var optog fra kirken, for klokken 20.00 at samles på stranden til bål, sang og tale ved borgmester Arne Boelt.


Optog med Bjærgelaugets båd og traktor. Foto: Christian Holm Pedersen.

- Tusind tak for at få lov til at være her i aften, og få lov til at sige et par ord. Jeg er lidt spændt på at høre hvad folk siger bagefter, for talen er godt nok noget anderledes i år, sagde borgmester Arne Boelt introduktionsvis.

I går fejrede tusindvis rundt omkring i landet, tradtitionen tro, at solen er på sit højeste og natten den korteste.

Arne Boelt var dog ikke glad for at vi nu går vinteren i møde, alligevel indragede han det i sin tale, men hvor han dog synes at det er trist, gav han udtryk for.

- Når mørket lige så stille sniger sig ind på os, så tænder vi som i aften bål, vi synger og måske der også kunne være et par stykker her i aften som også finder kærestens, eller ægtefældens, hånd, fortsatte borgmesteren.

Trods Arnes flotte tale, og bålets charmerende flammer, var teknikken ikke helt så romantisk stemt, som de fremmødte gæster. Teknikken og lyden svigtede nemlig hele 14 gange. Dejligt da at se, at de fremmødtes gode humør, gjorde at der blev grint, i stedet for grædt.


Borgmester Arne Boelt var båltaler på Tversted Strand til Skt. Hans. Foto: Christian Holm Pedersen.

Til sidst efter de mange mislykkedes forsøg på at få lyden på plads, valgte man at give op og borgmesteren måtte i stedet råbe budskabet ud til gæsterne.

- Beklager at teknikken driller, men vi tager lige det sidste her, råber borgmester Arne Boelt.

- Om lidt skal vi synge at vi elsker vort land, og det er jeg sikker på at vi alle sammen gør. Dog giver vi, måske, en gang i mellem udtryk for at vi er lidt bange for det nye, men jeg er sikker på at på trods af det, er det vigtigt at høre til et sted og Danmark er et sted er hvor vi har råd, afslutter borgmester Arne Boelt.

Efter borgmesterens tale blev der i fællesskab sunget midsommervise.


Anne-Katrine Nielsen sang for på Midsommervisen. Foto: Christian Holm Pedersen.


Bål ved Asdal Hovedgaard

Disse billeder er indsendt af Merete Nielsen fra Åbyen.

Kommentarer & synes godt om