Rainbow BunkerLove Festival snart i Hirtshals

Rainbow BunkerLove Festival i Hirtshals bunkeranlæg er den første af årets to festivaler

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1692 dage siden

Rainbow BunkerLove Festival i Hirtshals bunkeranlæg ved fyret er den første af årets to festivaler i nordjyske bunkerlandskaber, og den er fyldt med farverig kunst, musik og flygtige overraskelser og oplevelser i bunkerlandskabet. De deltagende kunstnere er et miks af stærke lokale og regionale kræfter, iblandet international kolorit.

Festivalen åbnes af tidligere rektor på Det Kongelige Danske Kunstakademi Else Marie Bukdahl, og Vendsyssel Historiske Museum byder på guidede ture i det kunstnerisk transformerede bunkeranlæg kl. 17.00, 19.00 og 21.00 (den sidste tur med flagermuslygter), men bunkerne og kunstværkerne kan selvfølgelig ligeledes udforskes på egen hånd.

Sigrid Norheim Ørntoft vil i løbet af dagen danse for værket ‘Ruth’, som skabes af Marit Benthe Norheim. Ruth oplevede nazi-regimets ondskab på førstehånd, som datter af en tysk politibetjent. Marit Benthe Norheim besætter bunkerens indre med en galionsfigur og en film om Ruth, som del af hendes Life-Boats projekt.

Dominik Blasko byder i en anden bunker på klaverkoncert, og i en ammunitionsbunker kan man opleve Meile Sposmanytes kraftfulde lydinstallation med navnet 111 Buddhas. Cathrine Ertmann vender i en tredje bunker verden på hovedet i værket 'Landet udenfor'.

Anja Korsgaard byder på et (u)skylds træ, hvor bærere af skyld kan "hænge æblet tilbage" i form af bunkerbetonfyldte hjerteæbler.

Der vil også være mulighed for at gå ned til stranden ved foden af bunkeranlægget og gå Den Ekstra Mil med Inge Tranters værk, som er skabt i samarbejde med Kulturkantens fyrtårnsprojekt LandShape og offentligheden, bl.a. på en workshop på den nu aalborgensiske Kulturfærge Om:Form. Den Ekstra Mil går man i militærstøvler med budskaber om fred og forsoning under sålerne. Du kan også lave dine egne støvlesåler, og betræde stranden med dem.

Peter Max-Jakobsens værk Kronometer transformerer en bunker til en pindsvinlignende struktur, som bruger himlens naturligt skiftende lys til at lave spil af lys og skygge.

Og rengjort og genopdaget er The Bunker Secret Site, som skønt i skadet tilstand kan beses igen. Værket blev skabt i 1995 og indeholder et hemmeligt kammer med noget i… Hvad det er, vil først blive afsløret i 2045, hundrede år efter afslutningen af anden verdenskrig. Indtil da kan vi bare gætte.

Poet og kunstner Kasper Anthoni tilvejebringer et fotogent bræt, som man kan stikke hovedet igennem og fotografere. Det har titlen ‘Se hvem jeg er’.

Når solen begynder at trække sig tilbage vil Ole Tersløse finde sin guitar frem og musicere, og Bjarke Rønnow fra Platform 4 vil være aftenens dj indtil festivalen slutter kl. 22.

Den britiske fotograf Chris Brock, som dokumenterede sidste års festival med uforglemmelige portrætter er med igen. Fotojournalist Cathrine Ertmann dokumenterer også.

Café Fisk i Tversted sørger for fiskefrikadeller og rugbrød fra deres "dellevogn" og Thomas Abildgaard sælger gourmet kaffe, the og kager. Platform 4 sælger kolde drikkevarer fra deres stilladsbar, og fyrets café holder åbent i løbet af dagen, for andre forfriskninger og is. Festivalen er bla. realiseret i samarbejde med Vendsyssel Historiske Museum og Fyrets fond. 

Praktiske informationer:
Adresse: Fyret 2, 9850 Hirtshals Bunkermuseum
Tid: 6. juli klokken 15.00 - 22.00

Kommentarer & synes godt omDenne reklameplads er ledig, kunne din virksomhed få gavn af pladsen? Så læs mere her:

Læs mere om annoncering