Nordjyske Jernbaner måler op ved Hirtshals Station

En medarbejder fra Nordjyske Jernbaner fortæller at banen ved Hirtshals Station måske skal udvides

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1664 dage siden

Ved Hirtshals Station tages der i øjeblikket billeder og måles op, for at gøre klar til den nye godsbaneterminal i Hirtshals. 

- Banen her tæt ved Hirtshals skal måske udvides. Lige nu er jeg igang med at tage billeder, så de inde hos NJBA kan se hvor mange godsvogn, der kan holde her på strækningen, fortæller en medarbejder hos Nordjyske Jernbaner til Skipperposten.

Med en investering på 23 mio. kr. i en godsbaneterminal ved Hirtshals Havn, sikrer Togfondens aftaleparter en effekt af national betydning ved at reducere trængslen på det jyske motorvejsnet.

Etableringen af godsbaneterminalen er en udbygning af baglandsinfrastrukturen ved Hirtshals Havn, der sikrer, at landtransporten af den stadig stigende godstrafik over havnen kan ske både effektivt og miljørigtigt.

- Som du kan se længere henne af sporet er der et sporskifte. Det kan skifte mellem det spor som i øjeblikket bruges til offentlig transport og sporet hvorpå godsvogne måske skal holde, fortsætter medarbejderen.

Godsbaneterminalen gør det muligt at overflytte en del af godstransporten til jernbane, og dermed vil udledningen af klimaskadelige stoffer, fra godstransporten, kunne reduceres med i størrelsesorden 10.000 tons CO2 om året.

Som en følge af den reducerede klimabelastning, vil det være muligt for de transportører, der benytter Hirtshals Havn, at tilbyde grønne transportløsninger i form af jernbanetransport. Jernbanetransporten vil yderligere reducere trængselsproblemerne på motorvejsnettet, både ved Limfjordstunnellen, omkring Århus og i Trekantsområdet samt i Nordtyskland.

Nordjyske Jernbaner er endnu ikke helt klar til at fortælle hvordan det hele præcis kommer til at foregå. Men som alt tyder på, er arbejdet allerede sat igang.

Kilder fortæller..

En uverificeret kilde fortalte for noget tid siden, at det nye godsbane-oplæsningsanlæg skal ligge ude mellem Ålborgvej og Søndergade. Se kortet herunder.


Ifølge uverificerede kilder kommer det nye omlæsningsanlæg til at lægge her. © Google Maps.

Kommentarer & synes godt om