Google Street View tog billeder af Hirtshals i dag

Så du Google-bilen som kørte rundt i byen tidligere i dag? Den lavede billeder til ´´Google Maps´´

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1713 dage siden

I dag kunne man klokken 14.30 være heldig at spotte Googles Streetview-bil, som kørte rundt i Hirtshals for at indsamle billeder til Googles kortservice "Google Maps".

Da Google i sin tid gik i gang med Street View som et eksperiment, læssede man adskillige computere ind bag i en SUV, satte kameraer, lasere og en GPS-enhed ovenpå og kørte rundt og indsamlede de første billeder. I dag er Google kommet langt siden lanceringen i USA i 2007, faktisk har Google udvidet deres 360-graders panoramaer til at inkludere steder på alle syv kontinenter, også fra mindre byer som Hirtshals.

Hvordan bliver billederne til?

1. Først kører Google rundt og fotografere de steder, der skal vises i Street View. Google holder nøje øje med en lang række faktorer, inkl. vejret og befolkningstætheden i de enkelte områder, for at finde frem til, hvor og hvornår vi kan indsamle de bedst mulige billeder.

2. For at matche hvert billede til dets geografiske placering på kortet, kombinerer Google data fra sensorer på bilen, der måler GPS, hastighed og retning. Dette lader Google rekonstruere bilens nøjagtige rute og endda vippe og justere billeder efter behov.

3. For at undgå huller i panoramaerne tager tilstødende kameraer overlappende billeder, som Google så "syr" sammen til et enkelt 360-graders billede. Google benytter derefter særlige algoritmer til billedbehandling for at mindske "syninger" og skabe glidende overgange.

4. Hastigheden, hvormed bilens tre lasere reflekteres af overflader, viser Google, hvor langt væk en bygning eller et objekt er, og gør det muligt for Google at konstruere 3D-modeller. Når du bevæger dig til et område i det fjerne, afgør 3D-modellen, hvilket panorama der skal vises for den pågældende placering.

Kilde for afsnittet "Hvordan bliver billederne til?": Bag Kulisserne Street View

Googles bilkamera

Da Google var i Hirtshals i dag tog Skipperposten et nærbillede af Googles bilkamera, som tager billeder som kan syes sammen på Google Maps Street View. Google har iøvrigt også andre køretøjer som snescootere, rygsække, vogne og cykler som kan tage billeder.

Googles andre køretøjer

Kommentarer & synes godt om