Bass Rok reddet fra at blive kvalt i nylonsnor

På Hirtshals Havn lå i aftes en Bass Rok indviklet i nylonsnor indtil Tommy Kjeldsgaard kom forbi

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1646 dage siden

En Bass Rok fik i aftes en hjælpende hånd, da den tilsyneladene ved en fejl havde slugt et nylonreb. Rebet som da havde sat sig fast, måtte hjælpes fri og da var redningsmanden Tommy Kjeldsgaard heldigvis hurtig.

- Den er fri nu og sat ned på stranden, men det er jo ikke så mærkeligt at den spiser hvad den kan komme til, for den har jo måske ikke spist i flere måneder, fortæller Tommy til Skipperposten. 

Flere billeder fra redningsauktionen

Herunder har vi billeder af Bass Rokken, redningsmanden Tommy, nylonrebet og et par tilskuere. Fotos af Christian Holm Pedersen.

?

Mere om fuglen

Rok-fuglen, en kæmpefugl blandt fabeldyrene, kendt fra arabisk og europæisk eventyrtradition. I Tusind og én Nat optræder den i to fortællinger: den om Sindbad Søfareren, der på en ø finder et gigantisk æg; siden møder han fuglen selv, “en uhyre fugl med fantastisk store vinger, der fløj foran solens æg, som den skjulte fuldstændig, så den bredte mørke over øen”. Fuglen er så stor, at han binder sig fast til dens fod, for at den kan flyve ham til fastlandet. Da nogle af hans mænd sidenhen steger unger fra et rokæg, hævner Rok-fuglen sig ved at kaste klippestykker mod deres skib. Og den om Aladdin, hvor en troldmand får ham til at ønske sig et rokæg at hænge op i sit palads, en overmodig handling, som i Oehlenschlägers version tolkes, som om Aladdin ønsker at beherske hele verdens gang. Kilde: www.denstoredanske.dk

Kommentarer & synes godt om