Danmarks Radio troppede op og sendte vejret fra havnen

Danmarks Radio ´´Sommervejret´´ har sendt sidste vejrudsigt fra Hirtshals i denne omgang

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1728 dage siden

TORSDAG:
Det er ikke mere end 45 minutter siden, at DR sluttede med at sende vejret fra Havnen i Hirtshals. På trods af de små fire minutters sendetid her i aftes, har Danmarks Radio været i Hirtshals allerede siden klokken 15.00, for at gøre klar til at sende 10 minutter klokken 18.55 og fire minutter klokken 22.55.

- Det kræver en del at sende fjernsyn, vi har fire biler og en trailer her på havnen, for at det kan lade sig gøre, sådan fortæller en tekniker til Skipperposten.

Værten Mikkel Fønsskov, som i dag gæstede Hirtshals, er en af de rigtig friske af slagsen. På billedet herunder ser man ham kaste håndtegn, til Skipperpostens journalist, hvorefter snakken gik i OB-bilen. Læs mere under billedet.


Værten Mikkel Fønsskov kaster peacetegn til Skipperposten. Foto: Christian Holm Pedersen.

Facts om udsendelsen

Skærmen hvor man ser vejret på er i virkeligheden grøn, og den kunne faktisk også være blå. Pointen er, at den skal have en komplementærfarve, der ikke findes i de omgivelser, hvorfra vejret sendes.På den måde kan vejrgrafikken føres op på skærmen via en computer. En almindelig fladskærm er ikke lysstærk nok, forklarer tekniksk koordinator Frank Sørensen.

Der er fem personer til de to udsendelser, en vejrvært, som præsenterer og DRs Sommervejr og en redaktør, der tager sig af alt med indholdet i programmet. Dertil kommer en fotograf, en producer og en teknisk koordinator. Koordinatoren har ansvar for, at al teknik fungerer og tager sig alt, der har med el, opkobling af biler, satellitforbindelser og teknik at gøre. Fotografen tager billeder og står for studieopsætning. Produceren samarbejder med fotografen om lys og teknisk opsætning og producerer også udsendelsen.

Der rulles mellem en halv og en hel kilometer ledning ud for at sende. Det afhænger af, hvor langt der er fra eltavlen til, hvor den grønne skærm bliver sat op.

Der er fire biler for at sende, der er en satellitsendevogn, en OB-vogn, som er selve produktionsvognen, og en vejrbil med vejrcomputer. Vejrbilen fungerer også som et mobilt kontor.

Læs også foromtalen: Danmarks Radio sender ´´sommervejret´´ fra årets Fiskefestival

Kommentarer & synes godt om