Kan digitale fisk brøle? Ja, det kan de!

´Nordsøen Movie Maker´ vandt prisen for årets bedste ´App eller mobile site´

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1691 dage siden

Deltagerne ved `Årets Brøl´fik mulighed for at høre fisk brøle, da app´en Nordsøen Movie Maker vandt prisen for årets bedste ´App eller mobile site´. Pris – og marketingeventen `Årets Brøl´ er regionens største temperaturmåling af virkningsfuld, kreativ og veludført markedsføring, og Nordsøen Movie Maker vandt prisen i skarp konkurrence med andre spændende kandidater fra reklame- og mediebranchen i Nordjylland.  

App'en er lavet i et samarbejde mellem Nordsøen Oceanarium, app-udviklingshuset Huge Lawn - Miracle Apps og Center for Interaktive Digitale Medier & Oplevelsesdesign ved Aalborg Universitet. Et samarbejde der på tværs har åbnet op for at skabe et produkt, der indeholder tekniske funktionaliteter og oplevelsesmæssige kvaliteter, der ikke er set udført på denne måde før.

I al sin enkelhed har app'en til formål at engagere og aktivere den eller lidt udfordrende aldersgruppe tweens. Som instruktør for sin egen undervands slapstick comedy film optager gæsten filmklip med tilføjelse af animerede fisk og andre karakterer, hvis fysiske egenskaber overdrives til at lave sjove effekter. Med app’en er det lykkedes at vække gæstens interesse for at udforske de syv ekspeditionsposter for at få lavet en film, der bliver et morsomt minde om besøget.

Udvikling af app'en  og samarbejdet er ikke afsluttet med den flotte pris. Erhvervs- og forskningssamarbejdet fortsætter og der arbejdes allerede nu på højtryk med nye, innovative idéer. På tegnebrættet er blandt andet tilføjelsen af de smarte iBeacons - små sendere, der giver gæsten mulighed for at få lærerige stedbestemte informationer leveret i en underholdende indpakning.

Det sidste brøl har dermed ikke lydt og mange spændende digitale oplevelser venter stadig forude på Nordsøen Oceanarium.

Kommentarer & synes godt om