B75 Ungdom til SISU Grand Prix i Århus

B75 havde tre af sine mange ungdomsspillere til det store SISU Grand Prix stævne i Århus

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1562 dage siden

B75 havde tre af sine mange ungdomsspillere til det store SISU Grand Prix stævne i Århus i weekenden, lørdag-søndag, den 11. og 12. oktober. De tre spillere var Xenia Rindom (12 år), Christian Larsen (14 år) og Jakob Larsen (13 år), som alle leverede flotte resultater.

Spillere

Xenias vigtigste opgave i weekend'en var Yngre Pige Elite rækken. Her stillede de 5 stærkeste piger i Danmark op i rækken med Xenia rangeret som nummer 4 inden stævnets begyndelse. Xenia sad første kamp over og trådte direkte ind i turneringens ene semifinale. Her vandt hun, efter en imponerende og koncentreret indsats, 3-0 i sæt over Jocefina Haagesen fra Hvidovre, som er Danmarks stærkeste Yngre Pige spiller. Derefter ventede Danmarks anden stærkeste spiller i rækken – Mie Schou Salhauge fra Smørum. Xenia vandt de første to sæt uden de helt store problemer omend andet sæt var tæt. Tredje og fjerde sæt gik til Mie, hvilket gav dybe panderynker, men efter en (vanlig) perfekt coaching fra træner Martin Lund fik Xenia rettet op på tingene og femte sæt blev vundet 11-8. Som Xenia udtalte efter kampen: “Jeg synes, jeg spillede rigtigt godt, og når det var lidt svært stod Martin klar med gode råd, som jeg både kan forstå og føre ud i praksis. Martin og den gode stemning af støtte fra tilskuerpladserne løfter mit spil. Jeg er bare jublende lykkelig.”. Xenia sagde videre, at “Det var fedt at vinde et gavekort på 150 kroner, hvilket jeg aldrig har prøvet før. Men det bedste var nu at vinde over de to bedste piger – det holder længere end gavekortet :-)”. Med denne sæsons gode takter fra Xenia, kan det vist ikke vare ret lang tid før der skal revideres lidt i rækkefølgen af, hvem der er de bedste Yngre Pige spillere i landet.

Christian stillede op i Junior C rækken hvor der var 33 spillere til start. Christian kom I en svær 3-mands pulje med to spillere, som var rated noget højere end ham selv. Dette viste sig dog hurtigt ikke at have den helt store betydning for Christian gik friskt til sagen og vandt 3-1 over formstærke Emil Thomsen fra HØST og 3-0 over Jonas Jensen fra Sorø. Desværre måtte Christian se sig besejret efter en tæt kamp i 1/8-dels finalen af den senere samlede vinder. Christian siger, at “jeg synes, det er meget motiverende at spille mod de rigtigt dygtige spillere – og når jeg engang imellem kan være heldig at vinde, så er glæden kun større.”. Han fortæller videre, at “jeg synes. Jeg er gået rigtigt meget frem spillemæssigt efter vi er kommet til B75. Godt nok er køreturen på 140 km for hver træning lang men når jeg så kan mærke, at jeg virkelig lærer noget og forbedrer mig, så fylder det ikke ret meget. Martin har virkelig formået at finde koden for hvordan vi alle sammen bliver bedre – for jeg kan jo se, at de andre på holdet også udvikler sig meget hurtigt”.

Jakob stillede også op i Junior C rækken med 33 spillere. Selvom Jakob kun er førsteårs Drenge spiller, så passer juniorernes spillestil godt til de elementer som Jakob I samarbejde med træneren Martin Lund arbejder med. Jakob vandt uden problem alle sine tre puljekampe med 3-0 i sæt. Jakob fortsatte det gode spil efter puljespillet, og gik hele vejen til finalen, hvor han mødte Magnus Nilsson fra Amager. En kombination af ikke selv at kunne fastholde det høje niveau fra tidligere på dagen og en især stærkt servende modstander betød at Jakob måtte stille sig tilfreds med sølvet i rækken. Jakob udtalte efter dagen, at “Jeg synes jeg spillede godt stort set hele dagen – niveauet faldt desværre lidt I finalen, men samlet er jeg rigtigt godt tilfreds. Jeg skal bare tilbage I træningssalen og blive endnu bedre, og da jeg synes, at jeg bliver bedre for hver eneste kamp, så skal det nok blive godt”. Jakob udtaler videre, at “Martin har løftet mit spil rigtigt meget, og han er super god til både at give mig selvtillid og direkte give råd under kampen jeg både forstår og kan føre ud i livet. ”

Martin er cheftræner for ungdommen i B75 Hirtshals denne sæson, og han bruger mange ressourcer på at dygtiggøre alle de unge mennesker i klubben. Han fortalte blandt andet efter førstedagen af SISU stævnet: “det har været en helt fantastisk oplevelse af coache de unge mennesker – jeg kunne virkelig mærke, at spillerne stolede på mig. Jeg kunne tydeligt se, at de alle havde forbedret deres spil og vores gensidige tillid gjorde, at min coaching var meget effektiv.”. Med til tider samtidig spil på tre borde, som naturligvis ikke var placerede bare nogenlunde tæt på hinanden, fik Martin udfordret bentøjet og kravene til overblik. Vores formand Simon trådte også til på et tidspunkt og hjalp med at coache Christian, mens Martin var optaget ved andre borde. Martin fortalte videre: “Jeg kunne virkelig se, at spillerne både forstod mine råd og at de også evnede at føre det ud i praksis. Det var en fantastisk oplevelse for både spilleren og mig selv – det giver nogle tætte oplevelser, når vi har så stor tillid til og fortrolighed med hinanden”. Set udefra kan det ofte være vanskeligt for en ikke-ekspert at se, hvad det egentlig er du fortæller dem Martin – kan du give eksempler: “Det kan være noget rent teknisk som at komme længere ned i benene eller serve på en lidt anden måde, men det kan også være at jeg bare vil have dem til lige at falde lidt til ro og trække vejret roligt og dybt.”. Spillerne er ligeledes ovenud tilfredse med deres træners indsats. I det hele taget skal man ikke tale ret meget med de unge spillere for at fornemme, at Martin har en overordentlig høj stjerne hos dem.

Kommentarer & synes godt om