Vejr: Hirtshals ser sig, for nu, fri fra orkan og storm

Hirtshals ser sig, for nu, fri fra orkan og storm - vandstanden vil heller ikke ændre sig

Mere end 6 år siden

I NAT BYGER - fredag regn, slud eller tøsne sydfra

Vejrudsigt, der gælder til fredag aften, udsendt klokken 22.00 af DMI.

I nat vekslende skydække med byger af og til, der både kan være med regn, hagl, slud og sne, og lokalt måske torden. Temp. ned mellem 0 og 4 graders varme. Jævn til hård vind fra syd og sydvest, ved kysterne stedvis kuling. Fredag først på dagen perioder med lidt eller nogen sol, dog med enkelte byger, ellers overskyet og om eftermiddagen regn eller slud sydfra, stedvis en overgang måske tøsne. Temp. mellem 1 og 5 grader. Jævn til hård vind fra syd og sydvest, der aftager til svag til frisk omkring syd, ud på eftermiddagen tiltagende vind fra øst og sydøst.

STORM OG/ELLER ORKAN

I løbet af fredag eftermiddag bevæger et kraftigt lavtryk sig henover det nordlige Danmark under uddybning. Dermed bliver Danmark ramt af et gedigent blæsevejr fra sydvest. Fredag eftermiddag rammer blæsevejret den vestlige del af landet og passerer mod øst hen over landet i løbet af aftenen og natten til lørdag. Lørdag morgen forventes det værste overstået og der vil således ikke længere være belæg for varsling.

Det går værst ud over den sydlige del af Den Jyske Vestkyst, Nordfyn samt Nord- og Nordvestsjælland. Her forventes storm med vindstød af orkanstyrke. I resten af landet kommer der stormende kuling med vindstød af stormstyrke, med undtagelse af Nordjylland og Hirtshals, hvor det forventes at blæse noget mindre.

Da området med den kraftige blæst passerer landet relativt hurtigt, forventes der ikke de store problemer med forhøjet vandstand langs de danske kyster.

Vejrudsigter

Kommentarer & synes godt om