Alt er allerede udsolgt til minitriatlon

Med 150 deltagere er der fuldt hus til dette års start ved Hirtshals Idrætscenter.

Mere end 7 år siden

Lørdag den 14. september 2013 står 150 deltagere klar til at kaste sig ud i årets minitriatlon ved Hirtshals Idrætscenter.

Distancen er en tiendedel af en hel Ironman og består af 375 meter svømning, 18. km cykling og 4,2 km løb. Med de 150 deltagere kan Hirtshals Familie- og Firmaidræt, svømmeklubben Nejst og løbeklubben Havstrygerne melde fuldt hus til årets fælles motionsarrangement.

5 år i træk.

Det er 5 år i træk, der arrangeres Hirtshals Minitriatlon, og deltagerantallet er steget stødt siden starten i 2009. Her var der 32 deltagere, i 2010 steg tallet til 63 deltagere og 79 deltagere i 2011, hvorefter der i 2012 og nu også i 2013 er udsolgt med 150 deltagere.

- Det er en imponerende udvikling, vi har oplevet med arrangementet, hvor vi nu 2 år i træk har udsolgt, siger Jens Kjærsgaard Nielsen, Hirtshals Familie- og Firmaidræt.

- Vi har i arrangørgruppen drøftet muligheden for at øge deltagerantallet på baggrund af den store interesse, men vi har besluttet at fastholde antallet på de maximale 150 deltagere. Det gør vi for at holde fast i den hyggelige stemning på dagen og den intense oplevelse for den enkelte deltager i arrangementet, siger Jens Kjærsgaard Nielsen.

For helt almindelige motionister.

Jens Kjærsgaard Nielsen understreger, at denne minitriatlon er for helt almindelige motionister, der får mulighed for at prøve kræfter med en triatlon-distance.

Man behøver derfor ikke at være trænet triatlet for at deltage, blot man har en nogenlunde fysik, så er det muligt at gennemføre distancen. Der er mulighed for at snuppe en lille pause imellem de enkelte discipliner, og man behøver heller ikke at springe gennemvåd på cyklen efter svømmeturen, der er mulighed for at ”smutte” vej af omklædningsrummet for at skifte tøj, dog med den ulempe, at tiden ikke stopper, før den samlede distance er gennemført.

Rigtige Ironmen.

- Vi har flere gange oplevet, at deltagere i Hirtshals Minitriatlon er blevet inspireret af triatlon sporten og efterfølgende har trænet sig op til at gennemføre den virkelige Ironman, som består af 3800 meter svømning, 180 km på cyklen og 42,2 km løb, siger Jens Kjærsgaard Nielsen.

I 2013 kan vi møde den lokale nybagte Ironman Dennis Andersen. Dennis stillede første gang op til Hirtshals Minitriatlon i 2010, hvor han knap kunne gennemføre svømmedistancen, men Dennis blev så inspireret af sporten at han gik i skarp træning. Den 18. august 2013 gennemførte Dennis Copenhagen Ironman i flot stil.

- Dennis Andersen er et rigtigt godt eksempel på, hvad deltagelse i Hirtshals Minitriatlon kan føre til, siger Jens Kjærsgaard Nielsen.

- Distancen i Hirtshals Minitriatlon er som nævnt mulig at gennemføre for den helt almindelige motionist, hvor deltagelsen kan opfattes som en fornøjelig udfordring med 3. discipliner i forlængelse af hinanden, evt. i konkurrence med kollegaer eller venner. Det sjove i sporten er udfordringen i at skulle skifte fra disciplin til disciplin, og økonomisere med sine kræfter således at man kommer hele vejen igennem distancen. På årets deltagerliste er der en fin blanding imellem almindelige motionister og øvede triatleter. Vi har også i år nogle firmahold tilmeldt, og det er dejligt at der er bred opbakning til vores arrangement, siger Jens Kjærsgaard Nielsen.

Fakta

Hirtshals Minitriatlon 2013 finder sted lørdag den 14. september i Hirtshals Idrætscenter. 150 personer deltager (alt udsolgt). Starten går som tidligere år i svømmehallen, og skiftezonen er i hallen. Målområdet er placeret udenfor hallen. Der er frugt og vand til deltagerne i skiftezonen og efter konkurencen vil der være et stykke kage og kaffe. 

Kommentarer & synes godt om