National sundhedsprofil bliver ny regionsdirektør

Region Nordjylland får ny regionsdirektør med bred national erfaring inden for sundhedsområdet

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1450 dage siden

Region Nordjylland får ny regionsdirektør med bred national erfaring inden for sundhedsområdet. Den nye regionsdirektør er Svend Særkjær, der kommer fra en stilling som afdelingschef i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Svend Særkjær tiltræder i begyndelsen af marts.

Regionsrådet i Region Nordjylland har på et ekstraordinært møde i dag godkendt ansættelsen af Svend Særkjær som ny regionsdirektør, efter at et ansættelsesudvalg havde peget på ham som den foretrukne kandidat til jobbet.

- Svend Særkjær er en meget stærk profil med stor strategisk og politisk erfaring inden for især sundhedsområdet. Vi er sikre på, at han på den baggrund vil være i stand til kunne præge regionens udvikling og sikre, at vi som region når de vigtige politiske mål om høj kvalitet og effektivitet til gavn for de nordjyske borgere, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Svend Særkjær har i de seneste 11 år været ansat i sundhedsministeriet i forskellige lederstillinger heraf de seneste seks år som afdelingschef lige under departementschefen.

- Ud over være en stærk profil i forhold til politisk rådgivning har vi i ansættelsesudvalget lagt vægt på Svend Særkjærs inddragende og resultatskabende ledelsesstil. Som administrativ chef for 14.000 medarbejdere bliver en af hans vigtigste opgaver at lede igennem andre. Han skal kunne videreføre og udvikle det gode samarbejde mellem ledelse og medarbejdere i regionen, siger Ulla Astman.

Svend Særkjær ser frem til at tiltræde i sit nye job. Han er klar over, at der venter ham en ny verden med mange nye sagsområder og medarbejdergrupper.

- Jeg ser meget frem til udfordringen og til at løse de vigtige opgaver i regionen sammen med kompetente ledere og medarbejdere. Jeg glæder mig samtidig til at skulle fokusere på nye områder som eksempelvis regional udvikling.

- For mig er det en meget stor motivationsfaktor at komme  helt tæt på hverdagen og på den organisation, hvor  sygehuse og specialiserede institutioner leverer service og velfærd til de nordjyske borgere. Det er en stor opgave at sikre, at vi hele tiden løser opgaven bedst muligt inden for de politiske og økonomiske rammer, siger Svend Særkjær.

Her ser han ikke mindst en nordjysk udfordring – og styrke.

- Jeg glæder mig til at komme til Region Nordjylland, som er anerkendt for at være stærk til samarbejde både internt og eksternt og for at nå resultater, som ellers er vanskelige i rollen som den mindste af fem regioner og i en landsdel med vidstrakt geografi, siger Svend Særkjær.

Svend Særkjær blev valgt ud af et ansøgerfelt på ni kandidater. Ansættelsesudvalget bestod af politikere, ledelsesrepræsentanter og medarbejderrepræsentanter.

Stillingen som regionsdirektør blev ledig, da Per Christiansen før årsskiftet skiftede til et job som direktør for Rigshospitalet.

Direktør Dorte Stigaard er konstitueret i stillingen indtil den 9. marts, hvor Svend Særkjær tiltræder.

Fakta om Svend Særkjær

Karriere:

2011-: Afdelingschef Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse

2009-2011: Afdelingschef Indenrigs- og Sundhedsministeriet

2007-2009: Kontorchef Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse

2004-2007: Sekretariatschef Indenrigs- og Sundhedsministeriet

1994-2004: Fuldmægtig og konsulent i forskellige ministerier herunder Finansministeriet

Uddannelse:

Cand. Scient. Pol (1995)

Alder og familie:

46 år

Far til to piger på 14 og 17 år

Kommentarer & synes godt om