´´Vi kan ikke holde de små byer kørende mere´´

Arne Boelt: ´´Man prioritere, hvor der fremover hvor der ikke skal være byer længere´´

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1442 dage siden
Man må prioritere, hvor der fremover skal være udvikling, og hvor der ikke skal være byer længere. Vi kan ikke holde alle de små byer kørende mere, siger Hjørring Kommunes borgmester,  Arne Boelt.

Udmeldingen kommer som en reaktion på nye tal, der viser, at byerne stadig suger flere borgere til sig - mens landkommuner som Hjørring mister indbyggere, skriver DR.

Borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt (S) mener, at man fremover skal prioritere mellem hvor ressourcerne skal bruges og ifølge borgmesteren skal Hjørring fremover være mini-metropol, hvorimod de allermindste byer ikke kan opretholde skoler og serviceniveau.

- Simpelthen ved at gå ind og lave en kommuneplan, der klart og tydeligt viser, hvor er det vi investerer henne, og at der er nogle steder, hvor vi ikke investerer længere, siger Arne Boelt.

Hvis folk så har brug for de services må de flytte tættere på byen

- Hvis man rydder lidt op selv, og man får noget gjort ved nogle af de her ting, så vil du se, at vores værdier begynder at stige igen. Og så kan du godt se, at du har en lille bitte smule sivning af befolkningen, men det skal nok finde et leje igen. Altså sund fornuft det er en god ting, siger borgmester Arne Boelt til DR.

Kommentarer & synes godt om