Nordjyske Jernbaner læssede 114 skinner af i Hirtshals

Et 338 meter langt godstog trillede torsdag aften ind på Lilleheden Station i Hirtshals

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1562 dage siden

?Torsdag aften, omkring midnat, trillede et 338 meter langt godstog ind på Lilleheden Station i Hirtshals, ombord havde toget 114 togskinner, som skulle læsses af umiddelbart på den anden side af trinbrættet i Hirtshals.

Togskinnerne, hvor 114 blev læsset af i Hirtshals og 71 i Tornby, skal bruges ved opførslen af den nye godsbaneterminal, hvortil de mange skinner skal bruges til at bygge banen som de mange godstog skal køre på.

Det lange godstog som ankom til Hirtshals omkring midnat skulle have været ankommet klokken 22.00, men på grund af et problem med et sporskifte i Hjørring kunne dette ikke nåes. Arbejdet med at læsse de i alt 185 skinner af skulle også, ifølge planen, afsluttes i aften, men det tror arbejerne bestemt ikke at kunne nå på grund af forsinkelserne.

En togskinne, altså en enkelt metalstang, vejer hele 1.800 kilogram og et sporstykke, bestående af to skinner, vejer 3.600 kilogram - og det er eksklusiv mellemstykker i form af træ eller beton.

Det var nogle ekstremt tunge elementer som torsdag aften blev læsset af vognene ved Lilleheden Station og det var bestemt under ordnede forhold. I alt blev der torsdag aften læsset omkring 333.000 kilogram af det 338 meter lange godstog.

Billeder

Kommentarer & synes godt om