Facts om ubåden INS Tannin: Så meget koster den!

Ubåden som ligger i Hirtshals Havn er svimlende dyr og avanceret - læs alle facts her

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1436 dage siden

Det er et højt avanceret krigsfartøj som ligger til ved Industrikajen på Hirtshals Havn - vi har samlet nogle facts om ubåden i denne artikel.

Ubåden "INS Tannin" som ligger i Hirtshals er bestilt i 2005 og var færdig i februar 2012, ubåden er en Dolphin-class ubåd, som drives af elektricitet og diesel, den koster €650.000.000, svarende til 4.835.218.765 danske kroner.

Ubåden vejer i alt 4.450 tons og er 68.6 meter lang. Ombord har ubåden tre diesel-motorer som driver ét skaft, der drejer en propel og laver de 4,243 hestekræfter om til fremdrift. Ubåden kan med maks hastighed sejle omkring 46 kilometer i timen.

Båden er testet på 350 meters dybte og har ombord et "STN Atlas ISUS 90-55 combat system", som er et avanceret krigssystem.

Der er seks udgange til topedoer af størelsen 53,3 cm og fire til topedoer af 65,0 cm. Herudover har ubåden "DM-2A4 Seehake wire-guided torpedoer", 
"UGM-84C Harpoon anti-skib missiler" og "Triton anti-helikopter missiler".

Ubåden er den første enhed i Israels nye Super-Dolphin ubådsklasse, den har i længere tid benyttet Hirtshals Havn som base for testsejladser i Nordsøen.

Ubåden er fremstillet af et værft i Kiel, for den Israelske hær, som har indgået en to årig kontrakt for leje af et område på havnen, samt kajplads ved Industrikajen.

Ubåden hører under kategorien militære fartøjer, og ifølge Wikipedia kan den type båd som ligger i Hirtshals Havn, have i alt 16 topedoer med sig, samt udstyres med atommissiler.

Kommentarer & synes godt om