Assistentboligen ved Hirtshals Fyr renoveres

Hirtshals Fyr Fond har invisteret i istandsættelse af Assistenthuset

Mere end 10 år siden

Hirtshals Fyr Fond har invisteret i en total istandsættelse af 1. sals lejligheden i Assistenthuset hvor Arkitekt Terkel Bundgaard har udarbejdet et projekt. I slutningen af 2014 blev der holdt licitation og arbejdet til omkring 750.000 kroner gik i gang.

Lejligheden i Assistenthuset bliver en lille lejlighed, som kan huse fire til seks gæster, hvem er endnu ikke af Hirtshals Fyr Fonds bestyrelse afgjort, men de skal nå til enighed om, at dens anvendelse skal være af repræsentativ karakter. Samtidig skal det også bidrage til fyrets økonomi at lejligheden udlejes.

Gennem årene har Assistenthuset været igennem flere indretningsprojekter, det betød at der ved fondens overtagelse ikke var noget af det helt oprindelige tilbage.

Derfor er det valgt at lejligheden skal laves nutidig og moderne.

- Det autentiske, hvad angår de to bygninger ved fyret, finder man i Mesterhuset, hvor det er tanken at bevare så meget som muligt af det, der kan antyde bygningens anvendelse som bolig for Fyrmesteren. Og det går meget fint, når der er travlt i køkkenet, og der drives kaffestue herfra, det skriver Støtteforeningen Hirtshals Fyr i nyhedsbrevet.

Kommentarer & synes godt om