Miljøstyrelsen endnu engang med Redningsstation på søen

I dag, fredag, stak Miljøstyrelsen endnu engang til søs med Hirtshals Redningsstation

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1398 dage siden

I formiddags, fredag, sejlede Hirtshals Redningsstations "Margrethe Gaardbo" på søen, sammen med to gæster fra Miljøstyrelsen. Sidste gang de var med ude, havde de til opgave at tage prøver, af vandet umiddelbart udenfor Hirtshals Havn.

- Vi har været ude og tage prøver af vandet, og det viser sig at det ser ud præcis som det gjorde for 25 år siden, fortaæte de fra styrelsen ved sidste besøg til Skipperposten.

Miljøstyrelsen tager regelmæssigt prøver at vandet udenfor de danske havne, blandt andet for at afsløre sygdom i vandet. I dag fandt man dog, at vandet udenfor Hirtshals ikke har ændret sig synderligt de sidste 25 år.

Bly i fiskegrej

I 2012 kunne Miljøstyrelsen, efter en stikprøve kontrol, afsløre, at hele 19 ud af 20 butikker, solgte fiskegrej med bly. Bly kan skade vandet, hvis det findes i for store mængder og må derfor ikke sælges i Danmark.

- Der ligger stadig meget fiskeudstyr med indhold af bly på hylderne i landets lystfisker- og friluftsbutikker. Det viser stikprøvekontroller, som Miljøstyrelsen netop har lavet, i 20 butikker landet over, sådan skrev Miljøstyrelsen i 2012.

Folkene fra Miljøstyrelsen fortalte ved sidste visit i september, at der ikke nogle fandtes unormale tal, af hverken det ene eller det andet, udenfor Hirtshals.

Kommentarer & synes godt om