Smedelærling fra Hirtshals Yard A/S på folkeskolebesøg

Smedelærling, Christian, fra Hirtshals Yard besøgte i dag Nordstjerneskolen i Frederikshavn

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1360 dage siden

Smedelærling Christian R. Nielsen fra Hirtshals Yard A/S, skibsmontørlærling Jonas M. Hansen fra MAN Diesel og Turbo A/S, Frederikshavn og maritim uddannelseskoordinator Anette H. Sørensen fra MARCOD besøgte torsdag den 30. april 15 elever fra 8. og 9. klasse i valgfaget ”Arbejdskendskab” på opfordring af Nordstjerneskolen i Frederikshavn. Formålet med besøget var at give de unge et indblik i uddannelse- og jobmuligheder i den maritime branche i Nordjylland.

- De fleste af eleverne, som vi mødte i dag, har i tankerne at vælge gymnasiet. En del af dem begrunder valget, i at det er det, de kender til, da gymnasiet ligner den verden, de er vant til at begå sig i. Det er vigtigt, at vi hjælper de unge med at træffe de rigtige uddannelsesvalg, og besøg fra erhvervslivet i folkeskolerne er en god måde, at give eleverne indsigt i, hvad erhvervslivet kan tilbyde og hvad der forventes af dem, og vi håber, at vi med vores besøg i dag, kan give eleverne viden om de mange gode job- og karrieremuligheder, der findes ved at tage en erhvervsuddannelse, fortæller Anette H. Sørensen.

Eleverne havde forberedt mange gode spørgsmål til de to lærlinge, som fortalte om en dag på jobbet, lønnen, deres fremtidsplaner og det gode lærlingesammenhold, som de begge oplever hver dag, de går på arbejde.

- De maritime virksomheder i Frederikhavn kommune er i vækst, og der er stort potentiale i at tage en erhvervsuddannelse inden for vores branche. Kan vores besøg i dag give anledning til, at nogle af eleverne overvejer en - erhvervsuddannelse, gerne i det maritime, så er vi godt på vej, fortsætter Anette H. Sørensen.

Eleverne gik på Bededagsferie med ordene ”et svendebrev i lommen er bedre end en studenterhue på hovedet, der ikke bliver brugt”. 

FAKTA
Annette Sørensen arbejder med maritime lærlinge (fx industriteknikere, smede, elektrikere, skibsmontører). Hun er ansat på vegne af fire maritime virksomheder, herunder Hirtshals Yard A/S, Orskov Yard A/S, MAN Diesel og Turbo A/S og Vestergaard Marine Service A/S, og sidder fysisk i det maritime videnscenter MARCOD. 

Kommentarer & synes godt om