Lokale materialister indsamler 256 kilo genbrugsplast

Matas i Hjørring og Hirtshals har igennem 20 år indsamlet tom plastemballage fra kunderne

Vær venligst opmærksom på at denne artikel er udgivet for over et halvt år siden.

Matas i Hjørring og Hirtshals har igennem 20 år indsamlet tom plastemballage fra kunderne. Plast, som til glæde for miljøet genbruges i stedet for at blive afbrændt. Nu er tallene for 2014 gjort op.

Da regeringen for to år siden satte sin ressourcestrategi i værk, var målet blandt andet at få danske husholdninger op i den europæiske superliga, når det gælder genanvendelse af plast. Hidtil har vi ligget i den tunge ende – langt under de lande, vi normalt sammenligner os med.

Nu er der imidlertid klare indikationer på, at vi er ved at blive bedre til plastgenbrug. Danskerne genanvender over 60.000 ton plast hvert år, og mængden er stadigt stigende.

Plastindsamling siden 1995

Mens kun cirka ti procent af husholdningernes affaldsplast i dag genbruges, tilhører erhvervslivet den europæiske genbrugselite. Her får over 60 procent af plasten nyt liv.

Matas er blandt de virksomheder, der gør en stor indsats for at sortere og genbruge mest muligt. Allerede i 1995 indførte Matas i Hjørring og Hirtshals et retursystem til indsamling og genbrug af emballage fra varer købt i Matas, og kunderne tager i stigende grad systemet til sig.

Tallene for 2014, der netop er offentliggjort, viser, at kunderne sidste år returnerede 256 kilo Nykøbingade 121plastemballage, som efterfølgende er finsorteret, granuleret og genbrugt til eksempelvis tæpperør og fødder til trafikkegler.

Vi er rigtig glade for at hjælpe vores kunder med at gøre en forskel for miljøet, og jeg tror, at vi i de kommende år modtager endnu mere plastemballage fra kunderne her i området. I Matas vil vi gerne fremme bæredygtighed. Ud over den emballage, som kunderne indleverer, indsamler vi en endnu større mængde fra intern sortering af transportplast. Vi er meget tilfredse med at skåne miljøet for den belastning, plasten ville give ved afbrænding eller deponi. For os er det naturligt at tænke genbrug ind i hverdagen, forklarer butikschef Malene Jensen.

Hun opfordrer kunderne til at huske deres tomme emballage fra varer købt i Matas, når de alligevel besøger de fire butikker i Hjørring og Hirtshals.

Kommentarer & synes godt omDenne reklameplads er ledig, kunne din virksomhed få gavn af pladsen? Så læs mere her:

Læs mere om annoncering