Nordisk Sejlads 2015 skal ske i Hirtshals

Gamle traditionelt riggede sejlskibe/skoleskibe vil anløbe Hirtshals Havn

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1411 dage siden

I dagene 3. – 5. juli 2015 vil 20-25 flotte, gamle traditionelt riggede sejlskibe/skoleskibe anløbe Hirtshals Havn i forbindelse med afvikling af Nordisk Sejlads 2015.

Det er lykkedes styregruppen omkring Nordisk Sejlads 2015 at få Hirtshals Havn som starthavn, og derfor vil Vesthavnen summe af liv, sømænd og sejlskibe allerede fra fredag den 3. juli, hvor skibene begynder at ankomme. 

Turistchef Laila Zielke, som er tovholder for eventen, fortæller at man vil kunne nyde synet af de gamle skibe, dufte af tjære og tovværk og fornemme stemningen mellem mandskaberne. Dagene byder dagene på masser af andre spændende aktiviteter på havnen og i midtbyen. Byens borgere og gæster vil have mulighed for at komme på guidet rundvisning om bord på de deltagende skibe og høre mandskabet fortælle. Det forventes at skibene tilsammen har omkring 230 besætningsmedlemmer om bord.

Nordisk Sejlads gæstede sidst Hirtshals i 2005, og selvom 10 år er gået, så husker mange lokale borgere stadig eventen som en stor og mindeværdig begivenhed.

For arrangementet i Hirtshals står Hirtshals Turistforening, Hirtshals Havn, Støtteforeningen for museumsskibet HG 159 ”Johs. Hejlesen” samt Hjørring Kommune i samarbejde med blandt andre Spar Nord, Hirtshals Redningsstation, Feriecenter Fyrklit, Hirtshals Kro, Hirtshals Handel og Erhverv, Jazzklubben ”Hva No Do” og flere andre foreninger i byen.

Om Nordisk Sejlads

Nordisk sejlads har eksisteret siden 1989 og blev oprindeligt tænkt som et alternativ til Tall Ship Race, med det formål at samle unge og gamle sejlerentusiaster i en venskabelig kapsejlads mellem de skandinaviske lande. Der deltager således også skibe fra både Danmark, Norge og Sverige. I år foregår sejladsen mellem Hirtshals og Grimstad i Norge.

Kommentarer & synes godt om