Nordsøen Oceanarium: Sommer betyder ny sælbaby

Denne gang er det den 10 år gamle spættede sæl ´´Maria´´ der er blevet sælmor

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1301 dage siden

Nordsøen Oceanarium har altid haft succes med, at sælerne formerer sig i det 800.000 liter store sælanlæg.  Denne gang var det den 10 år gamle spættede sæl ”Maria”, der blev mor. Faren er den et år ældre ”Thor”, der kom fra Kattegatcentret i Grenå forrige sommer.  

Sæler føder på land eller i vandkanten og vejer mellem otte og 10 kilo ved fødslen. Ungen svømmer lige fra fødslen og tager gerne en tur rundt i sælariet med det samme, imens den nybagte mor holder et vågent øje med den.

Info om spættede sæler:

  • Spættede sæler får unger fra sidst i juni til først i juli.
  • I naturen bruger de meget tid på at ligge og hvile på stranden, imens moren holder øje med dem på afstand ude i vandet, når hun ikke dier ungen. Derfor kan det ofte se ud som om, ungen er forladt, men dette er sjældent tilfældet. Derfor skal man naturligvis holde sig på god afstand af de små, så man ikke skræmmer moren væk eller er så uheldig at få et bid af den lille, der har skarpe tænder og masser af grimme bakterier i munden!
  •  Kun cirka halvdelen af alle sælunger, der fødes naturen, overlever det første år. Mange går til af sult eller sygdom - det kan være svært at lære at fange fisk.
  •  På Nordsøen Oceanarium får de små sælunger særbehandling, så når dieperioden på omkring fire uger er forbi, bliver de tilbudt stykker af sild, så de kan lære at spise fisk. Ungerne får hurtigt smag for sildene, og snart har dyrepasseren savlende og tillidsfulde sælunger helt tæt omkring sig, når han kommer ud med foderspanden. 

Kommentarer & synes godt om