Jolle forsvandt ved Tornby: Større redningsaktion sat i gang

Mulig forsvundet jolle ud for Tornby Stand igangsatte til aften en større redningsaktion

Mere end 5 år siden

Fredag aften klokken 22.00 modtog Falck i Hjørring, Redningsstation Hirtshals og Falck i Løkken et alarmopkald, hvor en af to joller muligvis var forsvundet i bølgerne umiddelbart ud for Tornby Strand. 

Nogle mænd havde været samlet på standen for at sejle en tur og havde sat to joller i vandet. Derefter var de sejlet ud hver for sig. De blev imidlertid overrasket af tyk tåge, og den ene båd sejlede i land. Da den første jolle kom i land, var den anden jolle ikke at se, og en af mændene slog efterfølgende alarm.

Hirtshals Redningsstation sendte FRB14 til søs og fik deres udrykningskøretøj med båd ned til stranden. Her blev de både mødt af et udrykningskøretøj fra Løkken samt af en indsatsleder med båd fra Falck Hjørring. Alle var klar til en større redningsaktion på stranden.

En af mændene henvendte sig efter kort tid til redderne og fortalte, at båden var kommet sikkert i land nordpå mod Hirtshals. Manden fortalte i øvrigt til Skipperposten, at de tidligere havde ringet til politiet for at afblæse aktionen, men at der alligevel var blevet sendt redningsmateriel til stedet.

Hirtshals Redningsstation, Falck Løkken og Falck i Hjørring returnerede kort efter.

Kommentarer & synes godt om