Så er det tid til Vendelbo Jamborette!

Stor spejderlejr afholdes i Mosberg i disse dage

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1518 dage siden

Den store internationale spejderlejr Vendelbo Jamborette, der første gang blev afholdt i 1978, afholdes i perioden fra den 25. juli til den 1. august i 2015 ved Mosbjerg Spejdercenter. Temaet for lejren er Natur, Kreativitet og Spejder. Vendelbo Jamborette byder på masser af spejderaktiviteter, Wild West-spejderfest, hiking i naturen, godt kammeratskab og meget, meget mere.

Lejren udgøres af cirka 1100 spejdere samt 100 hjælpere, og mange lande er repræsenteret - eksempelvis Sverige, England, Belgien, Uganda, Schweiz og naturligvis Danmark.

En stemningsrapport beretter, at den første dag var barsk med masser af regn, hvilket besværliggjorde opsætning af telte og etablering af lejren i almindelighed. Til gengæld er spejderne vældigt glade for den lokale støtte, de har modtaget: Således har lokalbefolkningen eksempelvis hjulpet med at tørre spejdernes våde soveposer.
Vendelbo Jamborette er fortsat en succes: Antallet af spejdere er steget løbende gennem årene, og antallet af tilmeldte spejdere i år er steget med 100 i forhold til 2011, hvor lejren sidst blev afholdt. 

Kommentarer & synes godt om