Hjørring Kommune får officielle vinterbadestrande

Hjørring Kommune vil nu tage vandprøver ved kommunens strande hele året rundt

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1310 dage siden

Et stigende antal vinterbadere ved strandene i Hjørring Kommune har ført til, at kommunen nu tager vandprøver af vandet hele året rundt. Med vandprøver i vinterhalvåret er vinterbaderne sikret, at vandkvaliteten er i top, når de får deres kolde gys.

Vinterbadere i Hjørring Kommune vil i år blive mødt af et hejst badevandsflag i vinterhalvåret, når de besøger Tversted strand, Husmoderstranden, Lønstrup strand og stranden Løkken Nord. De fire strande er af Hjørring kommune udvalgt som officielle vinterbadestrande, hvor der hver 14. dag vil blive udtaget vandprøver for at undersøge vandkvaliteten.

Hjørring Kommune er en af landets første kommuner, der udtager vandprøver uden for badesæsonen – og de fire officielle vinterbadestrande i Hjørring er derfor nogle af landets første.

Helle Lundholm Nielsen, der er miljømedarbejder hos Hjørring Kommune, glæder sig over at kunne levere denne service til gavn for både lokale, turister og kommunen selv:

- Vi er blevet inspireret til at lave officielle vinterbadestrande, da et stigende antal borgere i kommunen vover sig ud i bølgen blå i vinterhalvåret. Samtidig er vores strande velbesøgt af turister – både sommer og vinter – og mange af dem er også vinterbadere, siger hun.

Vandprøverne i vinterhalvåret giver vinterbadere, turister og kommunen selv et godt indblik i, hvordan vandkvaliteten er på de udvalgte vinterbadestrande. Normalt tages der kun prøver af vandet i badesæsonen, som løber fra 1. juni til 15. september.

Kommentarer & synes godt om