horneHjælp vil rejse midler til vandprojekt i Tanzania

I år vil Horne Efterskole samle midler ind til et vandprojekt et område af Tanzania

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1294 dage siden

Et selvfinanseret anlæg, undviklet af Grundfos, kan holdes i drift ved indtægterne fra brugerne som benytter anlægget. Det betyder at anlæget vil forsyne et område på 2.000 til 3000 indbyggere med vand.

- I år har vi valgt at samle ind til et område i Tanzania. I området ligger den skole, som vi hvert år sender horneXplorer klassen ned til. Ideen er, at vi samler penge ind til et vandanlæg, som er bæredygtigt, fortæller forstander Mogens D. Jensen.

Inklusiv boringer koster anlægget 250.000 kroner. Det kræver berfor både optimisme og kreativitet at nå et sådan mål.

- Horne Efterskole er i dag en arbejdsplads for 34 mennesker og en skole for 140 elever fra hele landet. Vi har bl.a. det formål, at få istandsat et kulturmøde på skolen, så alle elever får oplevelsen af det globale samfund, og de fortællinger det kan berige dem med, at der er elever fra flere forskellige verdensdele, fortæller forstanderen.

Horne Efterskole håber at man i denne uge vil aflægge Horne Efterskole et besøg. 

Programmet er som følger

Mandag den 9. november kl. 17.30 – 18.30
Spis den verdensberømte take-away horneØkoburger til kun 15 kroner

Økohakkebøf - horneBolle – kålslaw – BBQsauce – urtemajo og frisksyltede lækkerier – 100 % økologisk! Råvarerne kommer primært fra Ulvhøj Økobrug og kærligheden kommer fra horneKøkkenet! Burgeren kan også spises på skolen, så længe der er plads…. Der er mulighed for at købe stegte kartofler til 10 kr pr. person. Dessert bestående af Forkælet chokoladebrownie toppet med pisket hvidchokoladeganache og vaniljesyltet kirsebær - himmerigsmundfulde til 20 kr. Sodavand plus økosaft til rimelige priser kan købes ved afhentning.

Bestil din burger, dessert og stegte kartofler på burger@horne.dk

Onsdag den 11. november. Kl. 19.00 i skolens hal
Rasmus Krath - Hvordan globale konflikter sætter sine lokale spor - og omvendt 

Entre med kaffe 50,- kr.

Rasmus Krath har rejst i Sudan, Somalia og Afghanistan - alle nutidige brændpunkter på kloden. Men hvor kommer ilden fra, og hvornår blev den tændt? Med ord, film og billeder sætter Rasmus fokus på forholdet mellem de lokale konflikter og på det store globale strategiske spil mellem verdens stormagter, der i nogen udstrækning har lagt fundamentet til de bål der i dag brænder rundt på kloden og stadig lægger ved til. Omvendt påvirker de lokale konflikter samtidig i den anden retning, blandt andet via enorme flygtningestrømme, som vi eksempelvis ser i dag fra bl.a. Syrien. Verden hænger altså sammen og verdens borgere er forbundne. Men hvordan kan vi bruge dette positivt og hvordan kan vi fra vores side begrænse den negative påvirkning, det globale magtspil ofte skaber rundt i verdens fattigste og mest konfliktfyldte lande? Tilmelding ikke nødvendig.

Lørdag den 14 november kl. 18.00 
Fiskefest i Horne - alle nordjyder er inviteret

Skolens elever tilbereder en vanvittig fiskebuffet sammen med skolens køkken. Den prisbelønnede danske troubadour og moderne folkemusiker Mikael K. kommer og spiller live. Mikael har senest udgivet albummet ’Udkantsland’ med sit band ’Mikael K. og Klondyke’. Alle indtægter på billetsalg går direkte til vandprojektet. Billetter købes via https://billetto.dk/da/events/horne-7412bf

Søndag den 15. november kl. 10.00 -14.00

horneMarked: 

  • En hal fyldt med Lopper 
  • Markedsfrokost med fisk i rå mængder til 35 kr.
  • REdesignede møbler
  • Kunst 
  • Lokale råvarer 
  • Kunsthåndværk
  • Hjemmebagte æbleskiver
  • og ikke mindst Norsøgarden!

Kort sagt en markedsdag med alt hvad der hører til. 
Kom og gør en god handel!

Søndag den 15. novemberkl. 11.00 og 13.00
Alle interesserede inviteres til Teaterkoncerten "TØRST"

En hjemmeproduceret teaterkoncert opsat til lejligheden af en stor flok af Horne Efterskoles elever og lærere.

Kommentarer & synes godt om