Danmarks første folkemøde om naturen er også for børn

Det er ikke kun for voksne, men bestemt også for børn, til Naturmødet den 26. til 28. maj

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1080 dage siden

Kig ind i et marsvin. Klap en sabeltiger. Kom tæt på dyrelivet under havoverfladen. Danmarks første folkemøde om naturen er i den grad også for børn.

Det er nemlig ikke kun for voksne, når Danmarks første folkemøde om naturen løber af stablen, i dagene mellem den 26. og 28. maj i år. Naturmødet kommer nemlig også med et væld af spændende aktiviteter for de mindste deltagere:

 • Hvad er en sabeltiger?
  Og er du klar over, at de rent faktisk har levet i Danmark. Kom med - tusindvis af år tilbage i tiden, når Aalborg Zoo kommer og fortæller om sabeltigere, mammutter og urokser – allesammen forhistoriske dyr i Danmarks natur.
   
 • Oplev naturen under overfladen
  - med snorkel og vandkikkert. Verdensnaturfonden (WWF) inviterer både store og små med på opdagelse på udkik efter muslinger, søstjerner, søanemoner og fisk.
   
 • Hvordan ser et marsvin ud indeni?
  Kig med når havbiologer fra Nordsøen Oceanarium dissekerer et marsvin og fortæller en masse om deres liv i havet og om de konflikter, der er mellem mennesker og marsvin. Dissektionen er et samarbejde mellem Nordsøen Oceanarium og Århus Universitet.

- Vi synes, det er spændende at præsentere børn og voksne for marsvinene og deres liv i havet. Naturmødet er en helt oplagt mulighed for os til at fortælle en hel masse om det vi ved noget om, fortællerhavbiolog Nathalie Danielsen fra Nordsøen Oceanarium.

Naturmødet bliver en årlig folkelig, politisk og faglig event for hele Danmark med debatter, aktiviteter, uformelle samtaler, møder og events i og omkring naturen. Målet er at fejre, forandre og forstærke danskerenes forhold til og brug af naturen.

Du kan læse mere på www.naturmødet.dk.

Kommentarer & synes godt om