Her er de regionale feriehustal for 2015

Nordjylland har nået et samlet overnatningstal på næsten 7,4 mio.

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1002 dage siden

Med offentliggørelsen af de regionale feriehustal, kan det nordjyske turismeår for 2015 nu gøres op. Samlet var der en fremgang i antal overnatninger i Nordjylland på 3%, hvilket svarer til et samlet overnatningstal på næsten 7,4 milioner.

Den positive udvikling af tallene bæres af en flot fremgang, når det kommer til antal overnatninger i feriehuse og hoteller - begge på 7%. Men også de nordjyske feriecentre har opnået en fremgang på én enkelt procent.

 

»Det er særligt positivt at se en fremgang for feriscentrene, da det er første gang i 4 år, at de har vækst i antallet af overnatninger

- VisitNordjylland.

 

Omvendt viser tallene også at der er tilbagegang indenfor camping på 2%, vandrerhjem på 17%, og lystbådehavne på 14%. Det skal dog bemærkes, at Danmarksstatistik og VisitDanmark har ændret i sine opgørelsesmetoder for camping og vandrerhjem, hvilket har resulteret i "databrud" (red:huller i data som resulterer i ukomplette resultater) i begge serier.

Som det fremgår af billedet (se billede 3 i vores billedserie i toppen af artiklen, ved at bladre med "Næste"- og "Forrige"-knapperne under billedet), er en meget stor andel af de nordjyske campingpladser beliggende ved kysterne. Gæstetallende på campingpladserne ved kysterne er mere følsomt i forhold til vind og vejr, end overnatningstallende på campingpladserne, som er beliggende inde i landet.

Dette betyder at det stadig ustadige sommervejr, som vi oplevede i 2015, ikke var et plus for de mange kystkære nordjyske campingpladser.

Kommentarer & synes godt om