Hirtshals Station er under frydefuld forandring

Forandringerne er allerede tydelige under renoveringen af Hirtshals Station

Vær venligst opmærksom på at denne artikel er udgivet for over et halvt år siden.

Midt i maj måned, fra den 12. og frem til den 16. , stoppede Nordjyske Jernbaner med at køre togene helt til Hirtshals. I dag ved vi præcis hvorfor.

En opgave større end at sikre driften af togbusser, er lige nu en realitet for Nordjyske Jernbaner, hvor Hirtshals Station er under stor renovering. Projektet omfatter noget mere end det hidtil kaldte "sporarbejde", i virkeligheden er man igang med at opføre en helt ny, state of the art, "rejsehub" til ære for rejsende fra Hirtshals St.

Stationen i Hirtshals vil fremover være en to-sporet perron, men led lamper og splinter ny indgangsvej og perronmodul. Stationen vil fremover kunne have to tog holdende ad gangen, og det giver mulighed for eventuelt flere togafgange. Samtidig rykkes stationen tættere på Color Lines tunnel, hvor færgerejsende nu med mindre skridt kan rejse videre med lokalbanen.

Siden fusionen mellem Skagensbanen A/S og Hjørring Privatbaner A/S er der sket en gennemgribende modernisering og rationalisering af hele virksomheden. I alt er der inden for denne periode investeret 260 mio kr. i nye skinner, tekniske anlæg og togmateriel. Samtidig blev der, som bekendt, den 2.april 2005 også indsat de nye Desiro togsæt på Hirtshalsbanen.

 

» Nordjyske Jernbaner A/S vil være blandt de bedste leverandører af kollektiv trafik i Region Nordjylland med særlig fokus på pålidelighed, service og sikkerhed. «

- njba.dk

Vidste du at..

  • Strækningen fra Hirtshals til Hjørring er 17,8 kilometer lang.
  • Hastighedsgrænsen for toget mellem Hirtshals og Tornby er 75 km/t,
    mellem Tornby og Hjørring er den 100 km/t.
  • Den korteste afstand til næste station er mellem Hjørring og Kvægtorvet,
    hvor der mellem de to kun er én halv kilomet.
  • Den længste afstand til næste station er mellem Tornby og Horne,
    hvor der mellem de to er hele 4,2 kilometer.

Kommentarer & synes godt omDenne reklameplads er ledig, kunne din virksomhed få gavn af pladsen? Så læs mere her:

Læs mere om annoncering