Fredag er Signe Hansen-dag på Hirtshals Museum

Signe Hansen ville på fredag - den 28. oktober - fylde hele 116 år og det markeres

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 975 dage siden

Signe Hansen, den mange årige hjemmesygeplejerske fra Hirtshals, ville på fredag - den 28. oktober - fylde hele 116 år. I den anledning er tiden inde til at markere Signe Hansens indsats. Ikke som sygeplejerske, men hendes særlige forkærlighed for bjesk, som hun reelt udviklede fra et halvglemt hjemmebryg til en smagfuld oplevelse, hvor hun med en legende tilgang lavede en hel receptbog, forklares der fra museet.

- Vi har valgt, at tiden er inde til at markere Signe Hansens indsats. Ikke som sygeplejerske, men hendes særlige forkærlighed for bjesk, som hun reelt udviklede fra et halvglemt hjemmebryg til en smagfuld oplevelse, hvor hun med en legende tilgang lavede en hel receptbog, skriver museet.

Det markeres ved et mindre og lukket arrangement på Hirtshals Museum, hvor der for inviterede vil være oplæg om både Signe Hansen, Hirtshals Museum og generelt om Bjesk i dag. Til lejligheden vil lokale restauratører line op med kvalitets-buffet, som baseres på lokale traditioner.

Som et særligt højdepunkt vil Bente Jungquist nedsætte en mindeplade for Signe Hansen og fortælle om den kommende Signe Hansen fond. Fondens formål er at samle gode, lokale kræfter om et samlet arbejde der kan vise vejen videre frem for Hirtshals by.

Kommentarer & synes godt om