Stor redningsøvelse ved Fjord Lines terminal på havnen

En stor redningsøvelse udspillede sig til aften ved Fjord Lines terminal på Hirtshals Havn

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 899 dage siden

En stor redningsøvelse med deltagelse af både politiet, brandvæsnet, ambulancereddere, læger, hjemmeværnet og beredskabsstyrelsen, udspillede sig tirsdag aften ved Fjord Lines Terminal, på Hirtshals Havn. Ved aftnens øvelse var scenariet, at nogle af de "tilskadekommende" var blevet forgiftet, mens de opholdt sig i terminalen og at dette så havde skabt panik hos de øvrige "patienter", som på den måde også havde brug for at blive tilset.

Det er klart at meningen med aftnens øvelse var at træne redningspersonalet i koordination og overblik, hvis en virkelig ulykke skulle opstå.

- forklarer Bruno Brix, vagtchef hos Nordjyllands Politi til Skipperposten.

Ved øvelsen var rigtig meget material på stedet, blandt andet telte og den Mobile Traume Enhed. Nogle af de "tilskadekomne" var tilmed "faldt" i havnen, hvorfor redningsbåde fra Hirtshals Redningsstation også deltog, for at fiske disse op af havnebassinet og overdrage dem til redningsmandskabet på kajen.

De deltagende "patienter" var lånt udefra til opgaven og øvelsen startede ved terminalen på Containerkajen klokken 17.00 og varede i omkring 3½ time.

Billeder fra øvelsen på Containerkajen

Kommentarer & synes godt om