M/E Jette Saj foretager bundsikringen i Hirtshals Havn

Torsdag påbegyndte mandskabet ombord på M/E Jette Saj bundsikringen af Færgeleje 1

Torsdag påbegyndte M/E Jette Saj, en "grab dredger" med en gravekapacitet op til 400 cbm i timen, bundsikringen af Færgeleje 1 i Hirtshals Havn. M/E Jette Saj er oprindeligt fra Svendborg, men arbejder i dag på udebane i Hirtshals.

»Jette Saj er vores nyeste fartøj bygget til at kunne grave effektivt i alle typer materialer og skruesystemet fra Aquamaster sikrer en stor manøvre evne, selv med en pram på siden,« oplyser Svendborg Uddybning. 

Bundsikring sker oftes i netop færgehavne, så bunden ikke eroderer eller bliver underspulet ved spunsvæggen, altså den række af jernplader som udgør den "væg", der fraholder kajen at falde i havnen. Bundsikring anvendes også ved kystbeskyttelse og ved stenmoler.

»Opgaven starter med en udgravning, hvorefter vi lægger Fibertex ned og placerer granitsten oven på. Det giver en effektiv bundsikring,« oplyser Svendborg Uddybning. 

Svendborg Udgravning har også bundsikret blandet andet Odden Færgehavn og Hvalpsund-Sundsøre Færgehavn.

Kommentarer & synes godt omDenne ledige reklameplads er blevet vist over 864* gange den seneste måned, kunne din virksomhed måske få mere gavn af pladsen? Så læs mere her:

Læs mere om annoncering