Mandskabs- og ammunitionsbunker blev tømt for vand

Mandskabsbunker Nr. 46 og Ammunitionsbunker Nr. 47 blev i weekenden tømt for vand

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 542 dage siden

I weekenden var der fuld smæk på arbejdet ved bunkerne i det "10. Batteri" ved Hirtshals Fyr. Det drejede sig i wekkenden om en større pumpeopgave, hvor man skulle tømme Mandskabsbunker Nr. 46 og Ammunitionsbunker Nr. 47. Dette skete med slanger og pumper, og med hjælp udfra tog det ikke mere end cirka to timer før vandet var sænket så meget som muligt.

Nu venter dog et større arbejde med at finde rundt i de mange drænudløb, der - som weekendens projekt indikerer - naturligvis ikke længere fungerer optimalt. Det er dog også omkring 75 år siden at drænene sidst blev benyttet.

– Vi skal med stor sandsynlighed tømme den (læs: bunkeren) igen i februar, men denne tømning i dag har gjort os en del klogere mht. de forskellige afløb og stikledninger, fortælles der på Bunkergruppens Facebook-side.

Der er dog også opstået en smule mystik omkring bunkerne i området, det viser sig nemlig at Bunker Nr. 45, som ikke ligger mere en 30 meter fra disse bunkere, overhoved ikke er oversvømmet, tværtimod fortælles der at denne bunker er "knastør".

Kommentarer & synes godt om