Problemer med jernbaneoverskæring på Søndergade

Nordjyske Jernbaner måtte løse problemer med jernbaneoverskæringen på Søndergade

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 508 dage siden

Nordjyske Jernbaners trafikstyring konstaterede den 22. januar klokken 8.00 en fejl, ved jernbaneoverskæringen på Søndergade. Når der tikker en sådan fejl ind, er det sikkerheden for tog, biler og andre trafikanter der er topprioriteten.

»Når vi konstaterer at en overkørsel ikke fungerer efter hensigten, så tilkaldes der en teknikker på opgaven. Teknikeren har så til opgave at finde ud af hvad fejlen er og går straks i gang med at fejlsøge,« fortæller Henrik Harre, drifts- og kundechef hos Nordjyske Jernbaner, til Skipperposten.

I nogle tilfælde kan der være en simpel løsning på problemet, den er måske endda nem at se og rette. Men ved tilfældet på Søndergade, blev det desværre en længere process.

Årsagen til fejlen var et kabel

Da teknikeren kom til stedet og fik undersøgt jernbaneoverskæringen stod det klart, at denne fejl ikke blev en at dem der bare kan tjekkes af med det samme. Der var en fejl på et kabel et sted ved overkørslen, og så gik opklaringsarbejdet efterfulgt at reperationsarbejdet for alvor i gang.

»Det tog noget tid at finde ud af hvor på kablet der var fejl. Herefter gik tiden med at reparere problemet og kombineret med opgravning og reparation, så viste det sig at blive en længere proces,« fortæller Henrik.

Fejlen blev dog rettet den 23. januar klokken 18.10, hvorefter bommene nu igen fungerer planmæssigt.

Manuel lukning af bommene

For at opnå den maksimale sikkerhed ved en teknisk fejl som denne, sendes der også en tekniker til stedet, som sidder på stedet og når så der kommer et tog, så går teknikeren ud og lukker bommene ned manuelt. På den måde kan man også sikre rettidig toggang, da lokomativføreren ellers ville skulle frigive dørene i toget, for derefter at stige ud af toget og aktivere den manuelle lukning af bommene.

»Vi har i sådanne tilfælde altid fokus på at sikre tog, biler og andre [trafikanter] den optimale sikkerhed, og at rette fejl så hurtigt og effektivt som muligt, [det] for alles bedste,« siger Henrik Harre afslutningsvis til Skipperposten.

Kommentarer & synes godt om