Ét år på banen med Nordjyske Jernbaner

Nordjyske Jernbaner overtog for ét år siden den nordjyske togdrift

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 239 dage siden

I august måned er det netop ét år siden, at Nordjyske Jernbaner overtog den nordjyske togdrift, mellem Frederikshavn og Skørping. Det har været et travlt år for Nordjyske Jernbaner, som tidligere stod udelukkende for Skagens- og Hirtshalsbanen, og det har da også givet et par logistiske udfordringer.

Vi udvider Nordjyske Jernbaners produktion fra 900.000 togkilometer om året til 3.100.000 togkilometer, antallet af ansatte stiger fra 50 til 100 og antallet af tog fra otte til 21. Det er en stor vækst for vores virksomhed, men omvæltningen bliver nok endnu større for vores kunder. Med det nye sammenhængende regionaltognet og de mange flere afgange, bliver der virkelig mulighed for at anvende toget i dagligdagen, sådan fortalte Nordjyske Jernbaners direktør, Peter Hvilshøj, til Skipperposten.

For ét år siden administrerede DSB hele regionaldriften mellem Frederikshavn og Skørping, mens de privatejede Nordjyske Jernbaner stod for togdrift mellem Skagen og Frederikshavn, samt Hjørring og Hirtshals. Arbejdsopgaverne blev revideret i august måned sidste år, og det betyder at Nordjyske Jernbaner nu har kørt på de nordjyske skinner mellem Frederikshavn og Skørping i ét helt år, mens DSB nu kun kører enkelte lyntog på strækningen.

Støt udvikling med nordjysk togdrift

Allerede i starten af året kunne Nordjyske Jernbaner føle opbakningen om de blå tog. Nordjyske Jernbaner kunne efter få måneders drift allerede offentliggøre, at antallet af afgange var steget med 30 procent, mens passagertallet på strækningen mellem Aalborg og Hjørring var steget med 15 procent. Vel at mærke kun et halvt år efter overtagelsen.

Direktør for Nordjyske Jernbaner, Peter Hvilshøj, har da også tidligere udtrykket sig om kapaciteten på den nye strækning. Han fortalte tidligere på året, at det ikke ville være utænkeligt at lave yderligere én eller to stationer mere, mellem Hjørring og Aalborg og at man eventuelt på sigt har planer om at udvide dækningsområdet helt til Hobro.

Ved årsskiftet havde Nordjyske Jernbaner en punktlighed på 96 procent.

Kommentarer & synes godt om