Skoleskibet Sjøkurs ligger i disse dage til i Hirtshals

Det norske skoleskib ligger i disse dage til kaj i Hirtshals i forbindelse med proviantering

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 267 dage siden

Skoleskibet "Sjøkurs" fra Norge ligger i disse dage til kaj i Hirtshals i forbindelse med proviantering. Sjøkurs har tidligere været brugt i flere forskellige anledninger, blandt andet i forbindelse med programmer for NRK - den norske pendant til Danmarks Radio. I dag bliver det brugt som undervisningsskib til elever på en videregående uddannelse inden for maritime fag.

Vi er et sejlende skoleskib med 60 tilfredse studerende, der gennemfører gymnasiet om bord. Vi bringer øvelse til undervisning, og vores elever er engagerede og eftertragtede lærlinger, sådan skriver Skoleskibet Sjøkurs.

Den store forskel mellem Skoleskibet Sjøkurs og en statsskole er, at klasseværelset ikke står på fast grund - men derimod med udsigt over horisonten og med havet som fundament. M/S Sjøkurs var tidligere kendt som hurtigskibet M/S Ragnvald Jarl, som blev søsat i år 1956 og leveret til Det Nordenfjeldske D/S A/S i Trondheim.

Den daværende M/S Ragnvald Jarl sejlede fra 1956 hurtigruten mellem Bergen og Kirkenes, men i 1995 blev skibet solgt til Rogaland Sjöaspirantskole i Stavanger og omdøbt til "GANN". I 2017 blev skibet så endelig registreret til Sørlandets Seilande Skoleskibs Institution i Kristiansand og samtidig omdøbt til Sjøkurs.

Sørlandets Maritime VGS - startet 25. februar 1918 - holder i øvrigt deres 100 års jubilæum i år.

Kommentarer & synes godt om