Gode råd til ravjagt på strandene ved Hirtshals

VisitHirtshals giver fem gode råd til ravjagt på strandene omkring Hirtshals

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 230 dage siden

Efteråret er over os og som bekendt er efteråret og vinteren de bedste årstider at gå på jagt efter 'havets guld'. I den forbindelse deler VisitHirtshals ud af gode råd til en succesfuld ravjagt på strandene ved Hirtshals. 

Det er spændende at gå på ravjagt, og det kræver blot en smule øvelse og tålmodighed, skriver VisitHirtshals.

Flere milioner år i havet danner ravet

En betingelse for at der dannes rav er, at harpiksen ender i havet og ligger der i mindst 30 - 50 millioner år. Først efter denne lange iltfrie proces med trykpåvirkninger, hvorved plantesaften forandrer sig, og olieindholdet reduceres, dannes ægte rav.

Densiteten af rav er i gennemsnit kun en anelse højere end densiteten af havvand. Rav flyttes derfor let rundt af vandmasser i bevægelse. Rav, der er fundet som opskyl på en strand, anses samtidigt for at være finere end rav gravet ud af jorden.

Hvis man er heldig, kan man finde fossiler af insekter i de ravklumper man finder.

Fem gode råd fra VisitHirtshals

1. Gå ud efter en god storm 
— Led i de store bunker tang og havgræs, som havet netop har skyllet ind på land – her er chancen størst. Rav vejer som bekendt ikke meget, og kommer ofte ind sammen med bunker af tang og græs. Disse bunker bliver også kaldt ”ravpindelag”.

2. Efterår og vinter
— Efterår og vinter er de bedste årstider for ravjagt. Koldt vand har størst bæreevne og sammen med de kraftigere vinde bærer det, på disse årstider, mest rav med ind på land.

3. Stå tidligt op
— Stå tidligt op, der er mange, som samler på rav.

4. Rav er ikke kun gult
— Rav er ikke kun gult, så kig også efter rødlige og mørke nuancer.

5. Tag et fiskenet på stang med
— Måske ligger der meget ”ravpindelag” i brændingen, som nemt kan fiskes ind. Måske er I heldige, at der ligger rav lige netop dér.

Kommentarer & synes godt om