Bedstemors nemme leverpostej til juledagene

Kabyssen på SkipperPosten: Det er ikke en dag for tidligt at komme i gang med julens mad.

Vær venligst opmærksom på at denne artikel er udgivet for over et halvt år siden.

Hvis man vil nyde juledagene, kan man ligeså godt nu komme i gang ikke bare med at købe gaver, men også forberede meget af maden. Her følger derfor en meget enkel opskrift på en velsmagende leverpostej, som min bedstemor lavede den. 

Ingredienser:

  • 1 pund lever
  • 3/4 pund spæk
  • 3 finthakkede løg
  • 1 1/2 strøget tsk peber
  • 2 1/2 strøget tsk salt
  • 2 æg

Opbagning:

  • 2 1/2 dl mælk
  • 35 gram mel
  • 35 gram margarine

Fremgangsmåde:

Ingredienserne til farsen køres et par gange eller tre igennem kødhakkeren. Af fedtstoffet, melet og mælken opbages en sovs, der afkøles og derefter røres i farsen.

Det giver god mening at lave tredobbelt portion af ovenstående opskrift, idet man derved får omkring syv store leverpostejer. Så kan den ene bages straks og resten fryses i foliebakker.

Ganget med tre giver opskriften hele syv store leverpostejer.

På billedet aller øverst er tre hjemmebagte rugbrød på vej ud af oven, mens en af leverpostejerne er på vej ind i et vandfad for at blive bagt en times tid ved 180 grader.

Senere følger opskriften på kabyssens hjemmebagte rugbrød her på Skipperposten.

 

 

Kommentarer & synes godt om



Denne ledige reklameplads er blevet vist over 29.694* gange den seneste måned, kunne din virksomhed måske få mere gavn af pladsen? Så læs mere her:

Læs mere om annoncering