Borger kritiserer ansøgning om nedrivning af Stationsbygningen

Jens Otto Christensen vil bevare den gamle administrationsbygning på Banegårdspladsen.

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 2058 dage siden

En af side effekterne ved det danske demokrati er netop overstået, nemlig kommunalvalget. Politikerne havde for en kort stund skiftet byrådsalene ud og var i tæt dialog med borgerne, som man siger.

Der var stor forståelse for borgernes synspunkter generelt og det være sig, om partifarven var rød eller blå eller der imellem. Borgerne skulle jo selvfølgelig tages med på råd. Det tegnede til den rene idyl her og der. 

Så er det, man endnu engang må undres over Hjørring Kommune. Er det virkelig deres mening, at den gamle havneadministrations bygning i Hirtshals bare sådan lige skal nedrives? Bygningen hører til de få på vores egn, der snart kan fejre 100 år.

Stationsbygningen på Banegårdspladsen.

Nu er jeg hverken arkitekt eller cand. mag. med mere, men for mig og mange mange andre i vores by er den da netop indbegrebet af Hirtshals og er faktisk en meget flot bygning med en utrolig historie, som med en smule fantasi og ussel mammon igen kunne komme til ære og værdighed i en eller anden facon, kulturhus, cafe.

Hvad er det, politikerne i grunden vil med Hirtshals? Lad os nu prøve at gøre vores by beboelsesvenlig. Her er en bygning med stor historie, og som igen kunne komme til at spille en central rolle i bylivet i Hirtshals.

Af Jens Otto Christensen

Kommentarer & synes godt om