Hirtshals Fyr flyttes til Den Grønne Plads

SkipperPosten kan løfte sløret takket være Laila Zielke og Jens Brændgaard.

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1878 dage siden

Skipperposten har fået en hel del forundrede forespørgsler om, hvad i alverden der i disse dage er gang i på Den Grønne Plads. 

Der er imidlertid ikke så meget mystik omkring det, der i første omgang kunne ligne en installationskunstners værk. Mange kan ellers nok huske det firkantede kunstværk med påskrevet poesi, der for nogle år siden stod på pladsen ved siden af Rådhuset.

Det er dog ikke noget kunstværk, men en kulisse fra Tvillingerne og Julemanden, der som bekendt er optaget blandt andet ved Hirtshals Fyr og sendes på TV2.

Dermed bliver det forhåbentlig også tydeligt for de fleste, efterhånden som arbejdet skrider frem, at det er en meget tro kopi af lige præcis byens flotte vartegn.

- Vi har inviteret borgmester Arne Boelt til at komme ned på Den Grønne Plads fredag til Open By Night kl. 19.00, når juletræet også tændes, for at tale lidt om julekalenderen og fyret, fortæller handelschef Jens Brændgaard til Skipperposten.

Rent faktisk var det også borgmester Arne Boelt, der tog teten, da kulissen blot stod og samlede støv på Vennebjerg Maskinstation, idet han resolut tog initiativ til at få den flyttet til Den Grønne Plads.

- Det er alle tiders initiativ, fordi Hirtshals Fyr spiller en central rolle i rigtig mange af julekalenderens afsnit, uddyber turistchef Laila Zielke overfor Skipperposten.

- Fyret bliver forhåbentlig også stående på Den Grønne Plads et godt stykke tid ind i det nye år, hvilket vi i så fald selvfølgelig er utrolig glade for, noterer Laila Zielke. 

Hele eventen er i øvrigt stablet på benene i et tæt samarbejde mellem Hjørring Kommune, Nordsøen OceanariumHandelsstandsforeningen og Hirtshals Turistbureau.

Kommentarer & synes godt om