Ferie kan være godt for bundlinjen

For mange landmænd byder sommerperioden på en enkelt uges ferie eller to væk fra bedriften

Mere end 11 år siden

For mange landmænd byder sommerperioden på en enkelt uges ferie eller to væk fra bedriften. Det kan på mange måder være en rigtig god investering – også på bundlinjen, mener driftsøkonom hos LandboNord, René Nedergaard.

I de kommende uger vil de fleste danskere holde sommerferie. Flere og flere landmænd har også set fordelene ved at holde fri fra en travl hverdag, selvom det kan være svært. Men det kan vise sig at være en nødvendig investering på den lange bane.

- Udover at man mentalt har brug for at komme væk og være sammen med sin familie, så er det også en god lejlighed til at gennemtænke strategi og visioner for sin bedrift, når man alligevel sidder på sol-terrassen ved Middelhavet med et køligt glas hvidvin, siger René Nedergaard.

Her i sommerperioden oplever han at blive kontaktet af landmænd, som i øjeblikket har lidt tid til at tale strategi og muligheder for nye investeringer.

- De fleste har lige fået lavet regnskaber, og egentlig er de taget på ferie. Selvom de mentalt skulle være et andet sted, så har de svært ved helt at slippe deres bedrifter. Men det er jo oplagt at bruge en del af sin ferie til også at reflektere og tænke de store tanker. Og det er der mulighed for nu, hvor de ikke skal tage stilling til den daglige drift, siger René Nedergaard.

René Nedergaard går selv først på ferie fra uge 34, så der er stadig mulighed for at få en snak med ham om strategi og nye investeringer. 

Pressemeddelse af Peter Küster Nielsen

Kommentarer & synes godt om