Aktiviteter for alle aldre i vinterferien på Nordsøen Oceanarium

Weekenden i uge 7 og 8 er vinterferieprogrammet spækket i Nordeuropas største akvarium

Mere end 6 år siden

Weekenden i uge 7, og hele uge 8 er vinterferieprogrammet spækket i Nordeuropas største akvarium. På trods af at oceanariet er under ombygning og derfor lukket af, så syder det af aktiviteter. Det er sørget for at alle besøgende, store som små, får en på opleveren.

Følg med i ombygningen på tæt hold

Hver dag kan gæsterne opleve et foredrag som omhandler hele processen med at udskifte et 38 tons, og 41 cm tykt akrylvindue, lave ny scenografi, lys og indretning af det kæmpe akvarium. Gæsterne får også indblik i det store arbejde der ligger forud, med at indfange nye stimer til akvariet. Dette arbejde påbegyndtes allerede i foråret 2014.

Hvordan ser en klumpfisk ud indeni?

Sensommeren 2014 har akvariet i Hirtshals fået indleveret flere døde klumpfisk. Det er disse fisk der onsdag og torsdag bliver skåret op og undersøgt.  Gæsterne får lov til at opleve hvordan en klumpfisk ser ud indeni på nært hold. Efterfølgende vil de forskellige organer blive udstillet, og biolog Kristina vil vise dem frem og fortælle om dyrets særlige anatomi. ”Det er en helt unik chance for at undersøge en klumpfisk nærmere, og derfor skal vores gæster selvfølgelig også have mulighed for at se med og blive klogere på den mærkelige fisk”, siger biolog Kristina Ydesen. ”Og det er ikke kun for publikums skyld vi gør det, men informationer som vi indsamler ved disse dissektioner bruges efterfølgende til videns udveksling blandt klumpfisk forskere.”

Tættere på dyr og dyrepassere

Gæsterne bliver inviteret til at være med når dyrepasseren fodrer store og små dyr i de forskellige akvarier. Det bliver fortalt om hvilket foder hvilket dyr skal have, om deres levevis og andre spændende fakta.

Underholdning med sang og leg

To gange dagligt kommer vores egen guide Lasse, som har fået tilnavnet Skallesluger når han optræder, og underholder små og store. Hans forrygende krabbeshow tager gæsterne med på krabbe-skattejagt og på eventyr med ”Blob”. Det bliver garanteret en oplevelse! Denne oplevelse kombineres med kreativt værksted.

Kommentarer & synes godt om