Store investeringer hos Brdr. Schlie´s Fiskeeksport

Virksomheden har igangsat investeringer for cirka 15 milioner kroner

Mere end 9 år siden

En virksomhed i vækst med fokus på kvalitet er kendetegnet for Brdr. Schlie's Fiskeeksport i Hirtshals. Nu har virksomheden igangsat investeringer for ca. 15 mio. kr., til blandt andet en udvidelse af fabrikken på 1.000 m² og nye maskiner.

Fabrikken får en total renovering, og tilbygningen bliver en direkte udvidelse af eksisterende kapacitet. Desuden bliver der opført en tilbygning til kontoret, med plads til flere velfærdsfaciliteter til produktionsmedarbejderne, en økonomifunktion på 1. sal og konferencefaciliteter på 2. sal.

Brdr. Schlie's Fiskeeksports fabrik udgør på nuværende tidspunkt 4.000 m², og pr. 31. december 2015 forventes byggeriet på 1.000 m² at stå færdigt. Hermed har Schlie-koncernen i alt 10.000 m² under tag, idet koncernens aktiviteter yderligere omfatter 5.000 m² bygninger, der rummer produktionen hos andre virksomheder i koncernen.

Brdr. Schlie's Fiskeeksport forventer at øge omsætningen med 20 % i 2016, og i den forbindelse vil virksomheden ansætte yderligere 15-20 medarbejdere i produktionen i løbet af 2016. 

Direktør hos Brdr. Schlie's Fiskeeksport, Kaj Johan Schlie, udtaler i forbindelse med tilbygningen:

- Vi har på nuværende tidspunkt pladsmangel hos Brdr. Schlie's Fiskeeksport, og med vores forventning om fortsat vækst i fremtiden, er det nødvendigt at udvide fabrikken. Dertil kommer, at vi kommer til at mangle velfærdsfaciliteter til vores produktionsmedarbejdere, specielt dameomklædningsrum. Før i tiden havde vi ikke så mange damer ansat, men tiderne ændrer sig, så nu har vi behov for flere omklædningsrum til damer - og i den forbindelse kan vi samtidig tage hensyn til vores medarbejdere med anden etnisk baggrund.

Brdr. Schlie's Fiskeeksport har udviklet sig løbende gennem de seneste 23 år. Den største forandring skete dog i 2004, hvor virksomheden gik fra at være et tradingselskab til at være producent, og det har vist sig at bære frugt. Omsætningen er øget markant, og virksomheden har på nuværende tidspunkt 120 medarbejdere.

Direktør Kaj Johan Schlie tilføjer:

- Hos Brdr. Schlie's Fiskeeksport har vi valgt at satse på kvalitet frem for pris. Vi kan alligevel ikke matche priserne fra f.eks. Polen, så det er vigtigt for os, at kvaliteten er i orden. Vi bruger store summer på kvalitetsstyring, og derudover har vi nogle dygtige medarbejdere - både i produktionen og administrationen.

Siden 2013 har Brdr. Schlie's Fiskeeksport også samarbejdet med norske Lerøy AS, og sammen har de etableret virksomheden Lerøy Schlie i Hirtshals. Også her er der vækst, og det er forventningen, at Lerøy Schlie ansætter yderligere 50-60 medarbejdere i 2016/2017.

Kommentarer & synes godt om