Naturværker fra- & ny bog af Jørgen Kallan

Se Jørgen Kallan´s seneste naturværker & læs mere om hans nye bog

Mere end 5 år siden

Jørgen Kallan bankede lørdag eftermiddag på døren og med en kage eller tre i hånden bød vi ham indenfor til en kop kaffe, kage, og en bette snak.

- Jeg har kage og billeder med som I kan smide op i luften hvis I vil, smiler Jørgen Kallan ved ankomsten.

Det første billede (ses i toppen af artiklen) er et maleri af Uggerby Klitplantage, mend det andet billede er en farveblyantsteging af blade i forskellige nuancer - af Jørgen kaldt: "Skovbûnd" (ses som billede nummer to i toppen). Herudover er der yderligere 6 værker, billeder af omslaget på Jørgens nye bog og én dame.

¹Alle billederne findes i toppen af artiklen, ved at bladre med "Næste >"- og "< Forrige"-knapperne.

Udgivelse af ny bog

Lokalforlaget i Løkken har sammen med Jørgen Kallan - og økonomisk støtte fra Velux Fonden - nu udgivet bogen, som Jørgen selv har titlet: ”Billedet – det evige nu”. I bogen kan man igennem de cirka 60 sider, få indblik i Jørgens liv, men også se nogle af de evigt mange flotte billeder, som Jørgen komponerer.

- Jeg blev ringet op en dag og spurgt om jeg ville være med til at lave en bog om mit liv. Det kunne jeg godt tænke mig, men jeg spurgte med det samme om jeg måtte stå for bogens udseene - jeg er jo uddannet grafiker, fortæller Jørgen om emnet.

I bogen fortæller Jørgen blandt andet om sin barndom i Odense, og om de unge år som litograf og reklametegner. Det er dog ikke biografien som skal definere bogen, men derimod de cirka 40 til 50 billeder som præger den.

- Jeg samlede bare en masse af mine billeder sammen og sendte til Løkken. Så bad De mig om at skrive lidt om mig selv, og det gjorde jeg så. Så skrev De det selv ind på deres "dut-dut-maskiner" (red: computere), fortæller Jørgen med et smøret grin på ansigtet.

Jørgens bog hedder "Billedet - Det evige nu", består af 60 sider i stift bind og kan købes for 100 kroner i blandt andet Betty Mogensens Boghandel i Hjørring og Super Brugsen i Løkken. Vær dog opmærksom på det beskedne oplæg - på 500 eksemplarer - delt med 250 eksemplarer i Hjørring og 250 i Løkken.

Kommentarer & synes godt om